В Житомирській області необхідно обов’язково вирішувати питання з розміщенням вимушених переселенців у осінньо-зимовий період

В Житомирській області необхідно обов’язково вирішувати питання з розміщенням вимушених переселенців у осінньо-зимовий період

26.07.14 08:54 0 1109
Про це 25 липня йшлося на черговому засіданні регіонального координаційного штабу з вирішення соціально-побутових та інших питань громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО.

Станом на 25.07.2014 року, за даними місцевих координаційних штабів, на території області налічується 363 об’єкти усіх форм власності, на яких можливо розмістити 2303 осіб (1522 – працездатних, 488 – дітей, 150 – інвалідів та людей похилого віку, 143 – хворих, які потребують стаціонарного лікування).

За отриманою інформацією на в області прийнято та розміщено 1511 осіб, з яких 1316 прибули з Донецької та Луганської областей, 195 – з АР Крим. З них 464 особи проживає в соціальних закладах, готелях, санаторіях (гот. «Житомир», санаторій «Тетерів», табір «Літня церква «Різдва»), решта 1047 осіб розмістилися у родичів та близьких.

В той же час, деякі вимушені переселенці вже починають повертатися додому. Про це повідомив Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський, який особисто, відвідав зранку табір «Літня церква «Різдва» та проводжав декілька сімей на їх Батьківщину.

Також Сергій Олександрович наголосив на тому, що варто проводити роботу спрямовану на зміну уявлення вимушених переселенців про наші села. Житомирщина не зможе прийняти усіх приїжджих лише у обласному центрі. Тому варто знайти такі місця для розселення у селах, які максимально влаштують людей.

Начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук підняв дуже важливе питання стосовно перебування вимушених переселенців на Житомирщині в осінньо-зимовий період. Як відомо, заклади, в яких тимчасово проживають переселенці із зони проведення АТО, не оснащені системами опалення. Саме тому необхідно шукати альтернативні будівлі і приміщення для їх поселення. І людей, звичайно, треба починати психологічно до цього готувати.

Вже зараз готові масово приймати людей (по 30-40 чоловік) ряд гуртожитків навчальних закладів Житомирської області. Однак, знову ж таки, не всі люди погоджуються їхати до запропонованих місць. Переважна більшість переселенців прагне залишатися в Житомирі.

За підсумками засідання було прийнято рішення покласти на департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації та відповідні органи місцевих державних адміністрацій, виконавчих органів рад функції з організації роботи та контролю за підготовкою житлового фонду, його паспортизацію та приведення у належний стан (наявність ліжок, предметів першого вжитку, електро-, водопостачання, водовідведення, опалення тощо).

Крім того під час засідання було вирішено, за допомогою житомирських засобів масової інформації, звернутися до небайдужих громадян, які можуть надати прихисток переселенцям. Це ж стосується і обласних ріелторів, які можуть допомагати у пошуках житла на громадських засадах. Деякі проживаючі в готелі «Житомир» вже знайшли роботу. Тепер вони готові знімати житло, але за доступними цінами.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ