У Львівській області рятувальники провідали матір героя-чорнобильця Віктора Кібенка

У Львівській області рятувальники провідали матір героя-чорнобильця Віктора Кібенка

26.07.14 15:38 0 1185
24 липня львівські рятувальники спільно із заступником голови – секретарем Президії Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та Пожежно-рятувальної служби України Олександром Товстенком відвідали матір героя-ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС Віктора Кібенка.

Рятувальники подарували жінці книгу «Шануємо і пам’ятаємо», в якій зібрані колективні розповіді про участь особового складу пожежної охорони України у ліквідації наслідків найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС. Ця книга є унікальною адже вміщає фото ветеранів-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, їх біографічні дані і фотоматеріали з місця події.

Зі сльозами на очах мати гортала сторінки книги, читала про свого сина та його колег, які загинули внаслідок дії радіації.

Нагадаємо, що Віктор Кібенок особисто очолив ланку газодимозахисної служби та провів розвідку в приміщеннях реакторного відділення у день аварії. Завдяки йому було забезпечено подачу води для гасіння пожежі на покрівлі машинного залу.

Під час ліквідації він отримав високу дозу радіоактивного опромінення, від чого загинув. За мужність, героїзм та самовідданість, виявлені під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, отримав звання «Герой Радянського Союзу» та нагороджений зіркою «За мужність».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ