Маркіян Лопачак: "Будь-яку приналежність товару до країни-агресора має бути позначено та належно висвітлено"

Маркіян Лопачак: "Будь-яку приналежність товару до країни-агресора має бути позначено та належно висвітлено"

26.07.14 09:31 0 1685
"Зараз, коли російська зброя вбиває українців та руйнує міста на Донбасі, купувати російські товари означає опосередковано фінансувати терористів. У різних містах України все потужнішими стають заклики утриматись від купівлі будь-яких російських товарів, натомість купувати українське, підтримуючи вітчизняну економіку". Про це 25 липня 2014 року заявив народний депутат України свободівець Маркіян Лопачак.

Націоналіст зазначив, що нині вся світова спільнота тисне на Росію, запроваджуючи економічні санкції та вимагаючи припинити агресію проти України: "Разом з тим, в Україні безперешкодно працює російський бізнес, а товари, імпортовані з Росії, перебувають у вільному продажі. Інформація про країну-виробника на таких товарах часто є не досить розбірливою, а деякі торговельні мережі після закономірного зниження попиту на російське намагаються маскувати походження товарів, вироблених в РФ".

Свободівець наголосив, що згідно з чинною редакцією ст. 15 Закону України "Про захист прав споживачів", кожен споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору: "Позитивним прикладом закріплення на місцях засобів реалізації статті 15 Закону України "Про захист прав споживачів" стало ухвалення Львівської міською радою 10 липня 2014 року рішення "Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки на території міста Львова". Згідно з цією ухвалою, суб'єктів господарювання на території Львова зобов'язано маркувати товари російського походження позначкою "Товари з Російської Федерації" з нанесенням зображення прапора Росії (з окремим нанесенням зображення цього прапора на цінники товарів російського походження), а також розміщувати їх на окремих полицях. Великі торговельні мережі міста вже виконують цю ухвалу – товари російського походження розміщуються на окремих прилавках супермаркетів з позначкою у формі прапора РФ. Такі ж рішення затвердили Полтавська обласна держадміністрація та Івано-Франківська обласна рада".

"Аби забезпечити належне виконання вимог статті 15 Закону України "Про захист прав споживачів", звертаюся до територіяльних інспекцій з питань захисту прав споживачів, а також до органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на місцях із вимогою зобов'язати підприємців запровадити спеціяльне, помітне маркування товарів російського походження позначкою "Товари з Російської Федерації" з одночасним нанесенням зображення прапора Російської Федерації також на цінники таких товарів. Наголошую: купуючи російське, українці несвідомо збагачують б'юджет окупанта, який веде війну проти нашої держави. Будь-яку приналежність товару до країни-агресора має бути позначено та належно висвітлено", – наголосив Маркіян Лопачак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ