Правоохоронці Львівщини скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо незаконного видобутку гравію

Правоохоронці Львівщини скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо незаконного видобутку гравію

26.07.14 12:31 0 1049
Нещодавно працівники міліції викрили зловмисника, який незаконно добував екскаватором піщано-гравійну суміш з річки Дністер. Матеріали кримінального провадження працівники міліції скерували на розгляд до суду.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області у одному з населених пунктів Самбірського району, у заплавах ріки Дністер, припинили незаконний добуток піщано-гравійної суміші.

Місцевого мешканця було викрито коли він незаконно видобував екскаватором та завантажував на вантажівку піщано-гравійну суміш яка використовувалась як будівельний матеріал. Варто зазначити, що цей піщано-гальковий матеріал відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

До того ж, видобуток гравію у гірських річках діючим законодавством заборонено, так як це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

Матеріали кримінального провадження передбаченого за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України скеровані на розгляд до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді караються штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 2000 мусульман ...

КОМЕНТАРІ