У Волинській області прокуратура вимагає повернути в державну власність понад 900 га землі

У Волинській області прокуратура вимагає повернути в державну власність понад 900 га землі

26.07.14 08:09 0 1085
Прокурор Маневицького району звернувся до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Маневицької районної державної адміністрації, аби повернути до державної власності земельні ділянки, якими Дочірнє підприємство "Рибгосп Маневичі" ВАТ «Волиньрибгосп» користується, порушуючи вимоги законодавства.

Як з'ясувалося у ході прокурорських перевірок, «Рибгоспу Маневичі» відповідно до рішень Рад надано у постійне користування для потреб рибного господарства понад 900 га земель на території Маневицького району.

Однак, ще з 2011 року підприємство систематично не сплачувало земельного податку. Нині рибгосп заборгував державі майже 210 тис. грн.

Ківерцівською міжрайонною державною податковою інспекцією в 2012 році до Волинського окружного адміністративного суду було заявлено позов про стягнення з Дочірнього підприємства «Рибгосп Маневичі» податкового боргу. Судове рішення набрало законної сили ще у травні 2012 року, проте й досі лишається не виконаним.

Систематична ж несплата земельного податку або орендної плати, згідно із Земельним кодексом України, є підставою припинення права користування земельною ділянкою.

Відтак, прокуратурою Маневиччини пред’явлено позов з вимогою визнати недійсними державні акти на право постійного користування ДП "Рибгосп Маневичі" земельними ділянками та повернути землі у власність держави.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: кошти із ...
Наступна новина: Футбол: «Зоря» ...

КОМЕНТАРІ