Волинь: проведено заняття у

Волинь: проведено заняття у "Школі державного обвинувача"

26.07.14 17:32 0 1206
У прокуратурі Волині відбулися традиційні заняття у "Школі державного обвинувача". У них взяли участь працівники міських, районних, міжрайонних та прирівняних до них прокуратур, які здійснюють підтримання державного обвинувачення в суді.

Розпочинаючи заняття, заступник прокурора області Геннадій Парфелюк зауважив, що з реформуванням кримінального процесуального права України та вдосконаленням кримінальної юстиції з урахуванням досвіду країн із розвинутими демократичними традиціями удосконалилося правове регулювання ролі прокурора як державного обвинувача. Проте в процесі застосування положень кримінального процесуального законодавства виникає чимало проблемних запитань, які стосуються підтримання прокурорами державного обвинувачення в суді. Відтак ці питання необхідно з'ясовувати, аби могти, доводячи перед судом обвинувачення, ефективно забезпечувати дотримання прав людини на судовій стадії кримінального провадження.

У ході навчань прокурори ознайомилися із кримінально-правовою характеристикою кримінальних правопорушень, пов'язаних із одержанням неправомірної вигоди, та особливостями підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення, практикою ініціювання та укладення угод про визнання винуватості. Жваве обговорення присутніх викликали проблемні питання кваліфікації кримінальних правопорушень та причини зміни кваліфікації суспільно-небезпечних діянь у суді.

Опрацьовано прокурорами й практику застосування кримінального та кримінального процесуального законодавства судами апеляційної та касаційної інстанцій, а також причини зміни та скасування судових рішень.

Завершилося навчання практичними заняттями з написання апеляційних скарг на судові рішення.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Торгівельні заклади на ...

КОМЕНТАРІ