Володимир-Волинська райрада підтримала запит свободівця щодо пропорційної мобілізації жителів району та міста

Володимир-Волинська райрада підтримала запит свободівця щодо пропорційної мобілізації жителів району та міста

26.07.14 10:48 0 1093
25 липня 2014 року Володимир-Волинська районна рада одноголосно підтримала запит голови фракції ВО "Свобода" Павла Карпюка до Володимир-Волинського районного військового комісара та військового прокурора Луцького гарнізону щодо пропорційної мобілізації жителів району та міста.

Як зазначив свободівець, згідно Указу Президента України від 17 березня 2014 року № 303/2014 Володимир-Волинським об'єднаним районним військовим комісаріатом було мобілізовано 404 жителя Володимир-Волинського району та лише 115 жителів міста Володимир-Волинського, що є непропорційно до загальної кількості військовозобов'язаних осіб, які підлягали мобілізації, оскільки кількість населення району становить 25 тисяч, а населення міста 38 тисяч. Така непропорційність викликає справедливе обурення громади району та сумніви в прозорості призову.

"Така ситуація з призовом вимагає додаткових заходів з метою усунення вказаної непропорційності в кількості міських та сільських призовників. Особлива актуальність питання зумовлена збором врожаю в сільськогосподарських підприємствах району. Мобілізація спеціалістів аграрного секторуможе перешкодити збору врожаю 2014 року, та, відповідно, економічних втрат як в районі, так і в країні загалом.

Зокрема, наголошую, що в першу чергу під мобілізацію потрапляють люди, які офіційно працевлаштовані на сільськогосподарських підприємствах, а частина міських жителів, через відсутність офіційного працевлаштування, які постійно їздять в Республіку Польщу на заробітки та з короткочасними візитами, уникають призову, ухиляючись від мобілізації. Вказана категорія населення вимагає додаткової та посиленої уваги зі сторони військового комісаріату, співпраці Володимир-Волинського об'єднаного районного військового комісаріату з Державною прикордонною службою, органами внутрішніх справ для залучення до мобілізації даної категорії населення", - йдеться у запиті.

Павло Карпюк вимагає у Володимир-Волинського районного військового комісара та військового прокурора Луцького гарнізону вжити невідкладних та дієвих заходів для забезпечення пропорційної мобілізації на території міста та району.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прикарпатця затримали з ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ