Зневоднення призводить до зайвої ваги, – медики

Зневоднення призводить до зайвої ваги, – медики

27.07.14 13:22 0 791
Через дефіцит води організм людини зазнає стрес. Це призводить до збільшення ваги і різних захворювань.

Про це пише The Huffington Post.

Коли нормальний вміст води в організмі знижується, порушується баланс мінералів (солей і цукру). Це дуже згубно позначається на функціях організму, зазначає Національна служба охорони здоров’я Великобританії. Виникнення почуття спраги пов’язане з тим, що зневоднення вже настало.

При зневодненні організму не вистачає енергії. Через це може виникнути «помилкове» почуття голоду. Тому люди їдять більше, ніж повинні, замість того, щоб просто випити склянку води.

При виникненні почуття голоду через деякий час після прийому їжі можна випити трав’яний чай або воду. Після цього голод повинен зникнути.

Зневоднення стимулює низку захворювань, зокрема, хвороби системи виділення і астму.

При нестачі води токсини і кислотні відходи накопичуються в організмі, тому що нирки не можуть ефективно працювати. Це забезпечує ідеальні умови для розмноження бактерій. У результаті виникають інфекції нирок і сечового міхура. Дихальні шляхи при дефіциті води скорочуються, щоб зберегти рідину. Дослідження показали, що вироблення гістаміну, що викликає алергійну реакцію, при зневодненні збільшується у геометричній прогресії.

Людський організм на дві третини складається з води. Вода необхідна для шкіри, суглобів, очей, травлення і очищення організму від відходів і токсинів. У середньому потрібно випивати приблизно 1,5 літра питної води на день. Як альтернативу можна вживати продукти, які містять багато води, вітамінів і мінералів. До них відносяться, зокрема, болгарський перець, гарбуз, спаржа, селера, цвітна капуста, салат латук, огірки, редис тощо.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі міліція ...

КОМЕНТАРІ