Керівник волинської міліції взяв участь у засіданні Громадської ради при УМВС ,

Керівник волинської міліції взяв участь у засіданні Громадської ради при УМВС ,

27.07.14 16:09 0 788
Петро Шпига поспілкувався із представниками інститутів громадянського суспільства і наголосив на відкритості діяльності органів внутрішніх справ Волині.

Начальник УМВС України в області зосередив увагу присутніх на нагальних проблемах міліції та необхідності і шляхах їх вирішення:

– Моє бачення таке: Громадська рада при УМВС повинна допомагати у покращенні співпраці між міліцією та громадянами, здійснюючи громадський контроль за діяльністю правоохоронців, у забезпеченні прав і свобод людини та громадянина.

Окрім того, одним із напрямків діяльності консультативно-дорадчого органу визначено участь його представників під час проведення керівництвом обласного управління міліції прийому громадян.

– Так ми зможемо зрозуміти людей і їх проблеми, адже волиняни звертаються до міліції навіть із приводу вирішення елементарних побутових питань. Зрозуміло, що не завжди ми можемо посприяти у їх вирішенні, але ми робимо усе для того, аби допомогти кожному громадянинові ділом або ж порадою, – наголосив Петро Шпига.

Начальник УМВС також закликав членів Громадської ради вносити конкретні пропозиції та рекомендації щодо організації діяльності міліції області:

– Є проблемні служби. Люди в погонах, які скомпрометували себе, не повинні служити в ОВС. У випадку виявлення конкретних фактів зловживання ними службовим становищем та протизаконних дій, будемо діяти адекватно, тобто притягувати до відповідальності. Моя позиція така: міліція повинна працювати злагоджено і чітко. Тому запрошую всіх небайдужих громадян до активного обговорення шляхів покращання нашої роботи. Я проводжу багато зустрічей з волинянами. Усі вони хочуть, щоби міліція відповідала їх вимогам: була відкритою, професійною та некорумпованою. Тож ми з вами повинні працювати разом, аби формувати довіру людей до міліціонерів.

Згідно з порядком денним, представники Громадської ради заслухали інформацію інспекції особового складу УКЗ УМВС про дотримання законності, прав людини та громадянина в діяльності ОВС Волині, затвердили положення про мобільну групу та алгоритм дій при здійсненні моніторингу, дотримання прав людини та громадянина під час проведення антикорупційної експертизи, визначилися із підрозділами, щодо вивчення громадської думки їх діяльності, затвердили зразок посвідчення та кодекс поведінки члена Громадської ради.

Насамкінець головний міліціонер Волині відповів на запитання присутніх та подякував представникам консультативно-дорадчого органу за активну громадянську позицію і сприяння у дотриманні прав людини в діяльності ОВС.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі житель ...

КОМЕНТАРІ