Під час операції "Автобус" на Волині виявили шість нетверезих водіїв, котрі перевозили громадян

Під час операції "Автобус" на Волині виявили шість нетверезих водіїв, котрі перевозили громадян

27.07.14 11:33 0 892
Окрім того, працівники Державтоінспекції зафіксували 1355 порушень законодавства.

У період із 20 червня по 20 липня на території Волинської області здійснювався комплекс заходів із профілактики аварійності на пасажирському транспорті. Працівники ДАІ проводили перевірки діяльності автогосподарств суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право надання відповідних послуг, та дотримання ними вимог чинного законодавства. Не оминули увагою також базових підприємств, зокрема виконання ними договірних умов із пасажироперевізниками.

– Одним із основних аспектів якісного надання послуг є безпека під час перевезення громадян, – наголосив начальник УДАІ КМВС України у Волинській області Володимир Кравченя. – Тому метою проведення операції є попередження аварійності на пасажирському транспорті, посилення транспортної дисципліни серед усіх категорій водіїв. Загалом протягом місяця виявлено 1355 порушень законодавства, допущених водіями автобусів.

Працівниками ДАІ області ретельно перевіряли технічну готовність автобусів, мікроавтобусів та іншого транспорту до експлуатації у літній період. Здійснювали контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового медичного контролю перед виходом на маршрут.

Якщо говорити про порушення, то стражі доріг фіксували наступні: керування автобусами в стані алкогольного сп’яніння – 6; перевищення встановлених обмежень швидкості руху – 135; перевезення пасажирів понад встановлену кількість – 238; порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів – 111; порушення правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів – 65; керування водієм автобуса без ліцензійної картки – 4; перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм – 1; відхилення від визначеного маршруту руху – 206; зберігання автобусів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, поза встановленими місцями їх стоянки; порушення під час перевезення організованих груп дітей – 2; здійснення перевезень пасажирів із 22:00 до 06:00 у режимі нерегулярних перевезень автобусами, необладнаними тахографом, – 1; тимчасово вилучено ліцензійних карток на автобуси згідно зі ст. 265-3 КУпАП – 1.

– Ми наголошували і наголошуємо: і перевізники, і водії автобусів, і загалом усі учасники дорожнього руху повинні бути сумлінними та уважними, аби не наражати на небезпеку себе та життя і здоров’я інших громадян, – підсумував Володимир Кравченя.

СЗГ УМВС України

у Волинській області

(За матеріалами УДАІ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині триває ...
Наступна новина: Рятувальники ДСНС України ...

КОМЕНТАРІ