Закарпатці на сході допомагають Нацгвардії та Збройним Силам

Закарпатці на сході допомагають Нацгвардії та Збройним Силам

27.07.14 10:06 0 712
25 липня 2014 року окрема чота "Карпатська Січ" при 2-му батальйоні Нацгвардії, що раніше за побратимів прибула на схід, передала допомогу іншим підрозділам сил антитерористичної операції. Зазначимо, що націоналісті, окрім вишколів та тренувань, і далі проводять благодійні акції з допомоги силовикам та військовим.

Маршрут чергової поїздки закарпатців на схід проходив містами Слов'янськ і Краматорськ. Кінцевим пунктом бувблокпост 34-го батальйону, що розташований недалеко від Новобахмутівки. Чота поспілкувалася із вояками, які нещодавно тільки вели важку боротьбу за Костянтинівку та Дзержинськ, і передали солдатам харчі та засоби гігієни. Це крайній пункт для цивільних, оскільки далі – зруйнований міст, а за кільканадцять кілометрів починається зона антитерористичної операції.

Також передано гуманітарну допомогу частині, що дислокується в Краматорському аеропорті, де величезних зусиль було прикладено для його звільнення. Вояки скромно подякували та розповіли про свої враження від бойових дій. Зокрема, майор частини, що охороняє аеропорт, розповів про деякі проблеми та успішне їхнє розв'язання: "Добре, що зараз тут спокійно. Іще нещодавно ви б так просто сюди не проїхали, бо по посадках бігали терористі. Тепер же зачистки завершилися і продовжуються розмінувувальні роботи у малолюдних місцях за містами. Дякуємо за допомогу". Від питної води офіцер відмовився, аргументуючи тим, що вже мають свій доступ до води.

"Кожен справжній націоналіст із дитинства росте і викристалізовується як людина на героїці вояків УПА, УНР чи Холодного Яру, яку чули від дідів-прадідів. Побачивши молодих хлопців, що не відкуповувалися від призову, не "ставали інвалідами" у військкоматі, не втікали закордон, а стояли зі зброєю в руках, важко виходячи з окопів, в очах яких були і смерть близьких і сила того величного чину, на якому і будуватиметься нова Україна. Це достойні нащадки наших борців за незалежність. Вони чітко розуміють, що боронити Батьківщину – це їхніх обов'язок", – поділився враженнями керівник Стрийської "Свободи" Мар'ян Берездецький.

Дорогою до місця базування військових січовики допомогли харчами та питною водою блокпосту при в'їзді до Слов'янська (зі сторони Донецька) та постраждалим жителям самого міста. "Ніякої ворожнечі між українцями не може бути, і ми зажди готові допомогти громадянам нашої держави, які опинилися в біді", – додав ініціатор створення чоти "Карпатська Січ", очільник Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Олег Куцин.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ