Рятувальники допомагають вимушеним переселенцям зі Сходу України адаптуватися до нових умов проживання

Рятувальники допомагають вимушеним переселенцям зі Сходу України адаптуватися до нових умов проживання

27.07.14 14:46 0 810
Людина, опинившись у складній життєвій ситуації, переживає сильне емоційне потрясіння, адже її звичне «нормальне» життя миттєво змінилося. Перебуваючи в такому стані, людина не завжди самостійно може впоратися з найсильнішими емоційними реакціями, які поглинають її в цей момент. Це можуть бути і страх, і гнів, і образа, і тривога, безвихідь і гостре почуття втрати. Саме тому так важливо її підтримати. Проте найбільшої підтримки потребують в першу чергу діти. Адже доросла людина в якійсь мірі може зрозуміти складні обставини, адаптуватися до них. Малечі ж це зробити значно важче.

Так, 25 липня фахівці прес-служби та психологи Управління ДСНС в області поспілкувалися з вимушеними переселенцями зі Сходу України, які тимчасово мешкають у готелі «Житомир» обласного центру. На сьогоднішній день тут проживає 64 чоловіки, серед яких 23 діток.

Так співпало, що в цей день співробітники дитячої лікарні міста організували медично-профілактичний огляд для дітей. Біля кабінету, де проходив огляд, матусі зі своїми малюками очікували своєї черги. Аби час очікування не виявився для малечі нудним, а мами хоча б декілька хвилин відпочили та відволіклися, психологи вирішили пригадати себе дітьми та побавитися з малюками. Співробітники ДСНС грали з дітворою в рухливі ігри, ділилися веселими історіями, що ще більше здружило малечу між собою.

Безумовно, у такий важкий період життя, рятувальники підтримують і дорослих. Спілкуючись з ними, фахівці Управління намагалися дати їм максимальне відчуття безпеки, комфорту та піклування. Це допоможе швидше оговтатися, знайти роботу, віднайти себе у новому соціумі та найголовніше – повернутися до нормального життя.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ізраїль відмовився від ...

КОМЕНТАРІ