На Хмельниччині рятувальники нагадали громадянам, як безпечно поводитися на воді

На Хмельниччині рятувальники нагадали громадянам, як безпечно поводитися на воді

29.07.14 10:49 0 672
Вода не перестає відбирати людські життя. Незважаючи на тимчасові погіршення погодних умов, це не зупиняє людей, які полюбляють відпочинок біля водойм. Нажаль, інколи легковажне ставлення до власної безпеки призводить до летальних випадків.

Зокрема, нещодавно у ставку поблизу с.Воробіївка внаслідок порушення правил безпеки на воді втопився 17-річний юнак.

Тож, днями співробітники 24-го державного пожежно-рятувального поста відвідали водні об’єкти Білогірського району, щоб вкотре нагадати відпочивальникам правила безпеки, дотримання яких дозволить уникнути біди, а в разі виникнення надзвичайної події – як надати допомогу постраждалому.

Рятувальники розповідали громадянам, яких зустрічали у ході рейду, основні умови безпеки: це правильний вибір та обладнання місць для купання, вміння дорослих та дітей плавати, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, контроль поведінки дітей у воді тощо. «Не заходьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у річку напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. У воду слід заходити повільно, обережно пробуючи дно ногою, купатися краще там, де є рятувальні служби. Пильно слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана. Утримуйтеся від далеких запливів, адже переохолодження – головна причина трагічних випадків», – зауважували співробітники ДСНС України. Щоб громадяни не забували про життєво важливі правила та дотримувалися їх, рятувальники вручали відпочивальникам тематичні пам’ятки та листівки.

Білогірський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ