На Житомирщині триває боротьба з незаконними посівами маку та конопель

На Житомирщині триває боротьба з незаконними посівами маку та конопель

29.07.14 14:50 0 668
У рамках оперативно-профілактичної операції «Мак-2014» працівники міліції продовжують заходи, спрямовані на виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин. Як засвідчили результати відпрацювань, полісяни усе ще не повністю розуміють, яку небезпеку несе у собі така городина.

- За майже 2 місяці від початку оперативно-профілактичних заходів правоохоронці виявили понад сотню фактів незаконних посівів нарковмісних рослин на присадибних ділянках жителів Житомирщини, - повідомив т.в.о. начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС області В’ячеслав Безпрозванний. - Усього з таких плантацій спололи 19 тисяч нарковмісних рослин, з яких майже 1 тисяча – коноплі.

Так, у Черняхівському районі 68-річна пенсіонерка виплекала поблизу власного будинку понад 2 тисячі рослин маку. Лугинські міліціонери виявили в районі два городи, що буяли маковим цвітом в домогосподарствах жительок сусідніх сел. У Червоноармійському районі дільничні інспектори міліції застали господиню під час дбайливого оброблення грядок з маком.

А ось на Андрушівщині 25-річний житель с. Нової Котельні облаштував на власному городі плантацію для конопель. Аби правоохоронці не помітили цих заростей, чоловік, який і так не відрізнявся особливою хазяйновитістю, решту городу не обробляв, щоб густі бур’яни приховали виплекані ним рослини.

Під час огляду його домогосподарства правоохоронці вилучили пристрої для вживання наркотичних засобів та залишки подрібненої рослинної маси. На городі ж нарахували майже сотню кущів конопель.

Усі рослини правоохоронці викорчували та направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Нині триває розслідування кримінальних проваджень за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Окрім того, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років (ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України).

- Варто вкотре нагадати нашим співвітчизникам, що державою в рамках боротьби з наркоманією та незаконним обігом наркотиків визнано незаконними посіви нарковмісних рослин у приватних господарствах, - зауважив заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції Юрій Крошко. – Слід усвідомлювати, що невинні, на перший погляд, кілька маківок з легкістю перетворюються на чергову дозу наркотику, яка може стати кроком у безодню для ще однієї молодої людини.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Чернівцях ліквідували ...

КОМЕНТАРІ