Прокуратура Волині виконує вимоги Закону України

Прокуратура Волині виконує вимоги Закону України "Про доступ до публічної інформації"

29.07.14 11:37 0 630
У 2014 році до органів прокуратури Волинської області надійшло 85 запитів на одержання публічної інформації. З них розглянуто 76 запитів, надіслано за належністю іншим розпорядникам – 9.

За результатами розгляду 64 запитів надано інформацію, у 12 випадках надано роз’яснення.

Найчастіше запитувалась інформація з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів – 13, з кадрових питань –18, питань досудового розслідування – 13, з інших питань 24.

- Щороку кількість інформаційних запитів, направлених до прокуратури, зростає. Переважну більшість запитів на одержання публічної інформації цьогоріч подали фізичні особи, надходили також запити від громадських об’єднань та організацій, засобів масової інформації, інших юридичних осіб, - зазначає старший прокурор прокуратури області з питань забезпечення доступу до публічної інформації Петро Романішин та додає, що досі не всі запитувачі, на жаль, розуміють сферу застосування Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Для громадян певною проблемою залишається питання розмежування дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» та правовідносин, що врегульовані іншим законодавством, зокрема, Законом України «Про звернення громадян», кримінальним процесуальним законодавством тощо. Ставлячись із розумінням до такої ситуації, прокуратура в кожному конкретному випадку надає запитувачам роз'яснення вимог відповідного законодавства.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ