На Волині відбувся національно-патріотичний табір "Згоранська Варта"

На Волині відбувся національно-патріотичний табір "Згоранська Варта"

29.07.14 14:41 0 734
26–27 липня 2014 року Любомльська районна організація ВО "Свобода" на озері Велике Згоранське у Любомльському районі провела щорічний національно-патріотичний табір "Згоранська Варта".

У зв'язку з бойовими діями на сході держави та агресією Росії проти України цього року організатори обмежилися поминальними заходами. Зокрема було освячено хрест на місці останнього бою групи УПА Пилипа Чихура, що відбувся 23 липня 1950 року на хуторі біля гори Герасимиха. Про цю історичну подію писав відомий волинський журналіст і письменник Володимир Лис.

Також традиційно відбулася панахида біля пам'ятного знака на місці бою групи Кушніра 15 липня 1943 року. На заході були присутні свободівці – народний депутат Євген Мельник, перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик, депутат Волинської облради Святослав Боруцький, голова Любомльської райради Микола Сушик.

У своїх виступах націоналісті акцентували увагу на сучасному героїчному протистоянні українських бійців з російськими окупантами на Донбасі, на незавершеності Революції гідності та загрозі контрреволюції.

Також очільник Любомльської районної організації ВО "Свобода" Микола Сушик та голова Волинського крайового братства ветеранів ОУН–УПА ім. Клима Савура Василь Кушнір вручили трьом активістам Майдану медалі з нагоди 105-ї річниці народження Провідника ОУН Степана Бандери.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області - ...

КОМЕНТАРІ