На Закарпатті "Свобода" разом із активістами ГО "Майдан" перевірила роботу Виноградівського лісового господарства

На Закарпатті "Свобода" разом із активістами ГО "Майдан" перевірила роботу Виноградівського лісового господарства

29.07.14 13:30 0 669
24–26 липня 2014 року представники ГО "Майдан" – помічник народного депутата України В.Палінкаш та професійний лісівник, член ГО "Майдан" М.Олашин разом з інспекційною комісією лісових ресурсів України перевіряли роботу Виноградівського лісового господарства.

На численні звернення жителів сіл Пушкінова та Великі Ком'яти рада ГО "Майдан" Виноградівського району надіслала звернення до Генеральної прокуратури і голови Державного агентства лісових ресурсів України. За 3 дні спільної роботи активістів із інспекційною комісією Держагентства лісових ресурсів України виявлено численні порушення. Зокрема, 3 дні директор лісового господарства був відсутній на робочому місці; у перший день роботи в Затисянському лісництві виявлено 5 самовільних вирубок дуба та 2 самовільні вирубки сосни; виявлено величезну просіку, паралельну старій лісовій дорозі, від с. Горбки через дубовий ліс до р. Тиса. Зі слів мешканців с. Горбки, на дорозі було викрадено до 1 тис. м. куб. ділового дуба. Дорога веде до мармурового кар'єру в с. Крива Хустського району. Отримати бодай якусь кошторисну документацію, на підставі якої створено просіку, на даний час не вдалося отримати (можливо, що документи знищено); у кінці вищезгаданої дороги виявлено незаконне будівництво в лісі дерев'яної вежі. На будмайданчику стоїть будівельний кран, робочі кудись зникли. Зі слів охоронця, власником незаконного будівництва є "регіонал" Деркач з м. Хуст. Узбіччя дороги до дерев'яної споруди вимощено мармуровими брилами з коштовного мармуру.

Документів на незаконне відчуження землі в ДП "Виноградівське лісове господарство" під незаконне будівництво отримати не вдалося. Будівництво відбувається з усного дозволу директора лісництва.

Враховуючи ці та інші порушення, свободівці закликають визнати роботу лісового господарства незадовільною і передати відповідні матеріяли в прокуратуру, а директора лісового господарства В.Агія та його заступника В.Старосту звільнити з роботи.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З нагоди Дня Хрещення ...
Наступна новина: Чернігів: Третя хвиля ...

КОМЕНТАРІ