До проблем торгівлі людьми в Україні увагу привертатимуть під час туру «Твій безпечний шлях до мети!»

До проблем торгівлі людьми в Україні увагу привертатимуть під час туру «Твій безпечний шлях до мети!»

29.07.14 08:50 0 673
Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні розпочало інформаційний тур «Твій безпечний шлях до мети!», аби привернути увагу до проблеми торгівлі людьми. Кампанія, яка відбувається за підтримки Швейцарської Конфедерації, звертатиметься до молоді та інших груп ризику через соціальні мережі, телебачення та пресу.

Заплановано проведення заходів в чотирьох містах – Ізмаїлі (Одеська область, 26 липня), Самборі (Львівська область, 2-3 серпня), Долині (Івано-Франківська область, 10 серпня) та Дніпродзержинську (Дніпропетровська область, 16 серпня). Ці регіони було обрано тому, що вони мають традиційно високий рівень міграції, а віднедавна до них у пошуках прихисту прибуває дедалі більше вимушених переселенців.

Спеціалісти МОМ та підготовлені волонтери пояснюватимуть, як подорожувати безпечно та не потрапити до рук торгівців людьми. Також буде організовано мобільну виставку коміксів, тематичні конкурси, ігри для підлітків, демонстрацію тематичних фільмів тощо.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у спеціальних заходах, які відбудуться 2-3 серпня у м. Самборі на площі Івана Франка. Початок о 14.00 год.

Довідка: Починаючи з 1990-х років, Україна є країною походження, транзиту та дедалі частіше – призначення торгівлі людьми. Згідно з дослідженням МОМ, впродовж останніх 24 років від сучасного рабства постраждали понад 120 тис. українців. З 2000 року МОМ та партнери змогли надати допомогу понад 10 200 постраждалим від торгівлі людьми, при цьому в 2012-2013 роках допомога надавалася понад 900 особам на рік. Сучасні тривожні тенденції засвідчують, що чоловіки та жінки будь-якого віку можуть постраждати від торгівлі людьми з метою трудової та сексуальної експлуатації, примусового жебракування та інших форм нелюдського поводження, як за кордоном, так і в Україні. Більше того, згідно з дослідженням МОМ, проведеним минулого року, 9% українців заявляють, що вони, їхні родичі чи друзі зіштовхувались із ситуаціями чи спробами торгівлі людьми.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: на ...
Наступна новина: Житомирщина: санаторій ...

КОМЕНТАРІ