Львівщина: медики області розповіли, як запобігти зараженню вірусом гепатиту

Львівщина: медики області розповіли, як запобігти зараженню вірусом гепатиту

29.07.14 15:44 0 805
Напередодні Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який щорічно відзначають 28 липня, у Львівському обласному центрі здоров’я відбулась прес-конференція «Це гепатит. Знайте його. Захищайтеся від нього».

Про причини виникнення, шляхи передачі та клінічний перебіг вірусного гепатиту розповіла головний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Наталія Тімко. Вона, зокрема, зазначила, що за даними ВООЗ щорічно у світі вірусом гепатиту В інфікується близько 50 млн. осіб, а помирає від цього захворювання до 2 млн. осіб. Темпи розповсюдження гепатиту перевищують захворюваність СНІДом та туберкульозом.

«Таких хворих не треба боятись, а лише знати шляхи передачі та вживати запобіжних заходів. Це захищений статевий контакт, не користуватись спільними лезами для бриття, наборами для манікюру тощо. Адже вірус передається парентеральним шляхом, тобто через кров», – наголосила Наталія Тімко.

Також доцент кафедри інфекційних хвороб Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, к.мед.н. Ольга Ворожбит повідомила, що в Україні згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 637 від 29 квітня 2013 року діє «Державна цільова соціальна програма профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року». Реалізація програми дозволила вперше за роки незалежності України здійснювати лікування хворих на вірусний гепатит за кошти держави.

Про епідеміологічну ситуацію щодо захворюваності на гепатит у Львівській області розповіла начальник епідеміологічного відділу Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Оксана Пушкарьова. Зокрема, вона поінформувала, що за 6 місяців 2014 року на Львівщині зареєстровано 92 випадки вірусного гепатиту В, проти 58 випадків за 6 місяців минулого року. Найвищі показники захворюваності реєструються серед вікової групи 18-29 років та 30-39 років.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівецька область: під ...

КОМЕНТАРІ