Житомирщина: рятувальники закликають мешканців області не допустити пожеж в екосистемах

Житомирщина: рятувальники закликають мешканців області не допустити пожеж в екосистемах

29.07.14 11:49 0 648
З настанням спекотних днів значно підвищується рівень небезпеки виникнення пожеж в лісових масивах, вздовж узбіч, на сільгоспугіддях та торфополях.

Цьогоріч в екосистемах області зареєстрована 91 пожежа на площі понад 163 га. Із них 81 випадок – це займання сухої трави, 8 разів горіли торфові поклади та по 1 пожежі зафіксовано у лісах і на землях сільськогосподарського призначення.

Причинами таких пожеж найчастіше стає безвідповідальна поведінка людей, які не проявляють у лісі необхідної обережності при використанні вогню, порушують правила пожежної безпеки, залишають непогашені багаття чи недопалки в місцях відпочинку. Трапляється, що й відсутність контролю за процесом спалювання сміття поблизу житлових будинків та на території, що межує з лісовими масивами, призводить до швидкого розповсюдження вогню, а відтак і непоправних втрат.

Для того, щоб уникнути пожеж в лісових масивах, особливо в суху та спекотну погоду, рятувальники ДСНС області закликають громадян дотримуватись життєво важливих умов відпочинку. Користуватися сірниками слід з максимальною обережністю – не можна кидати непогашений сірник або цигарку в суху траву, на узбіччя автодоріг. Заборонено розводити багаття у вітряну погоду, у хвойних молодняках, під кронами дерев, у місцях із сухою травою, заїжджати до лісу на автомобілях.

- На території області в достатній кількості облаштовано місць для цивілізованого та безпечного відпочинку людей: і вздовж автошляхів, і поблизу водойм, користування якими значно зменшує ризик виникнення пожеж у лісових масивах, - розповідає заступник керівника рятувальної служби області Олег Держанівський. – Водночас вимог до розведення будь-якого вогнища слід дотримуватися як на природі, так і в побуті. Зокрема, осередки вогнищ необхідно обкопувати невеличким земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню по сухій траві. Слід мати напоготові підручні засоби пожежогасіння. Залишаючи місце відпочинку, необхідно багаття загасити і присипати землею, та прибрати за собою сміття. Навіть уламки скла чи пляшка можуть стати запальною лінзою, фокусуючи сонячні промені. Якщо ж ви помітили загорання в екосистемах – одразу телефонуйте за номером «101. І пам’ятайте: пожежу краще не допустити, ніж загасити!

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Експорт товарів зі ...

КОМЕНТАРІ