Рятувальники ДСНС України застерігають: будьте обережні, відпочиваючи біля водойм

Рятувальники ДСНС України застерігають: будьте обережні, відпочиваючи біля водойм

29.07.14 15:52 0 655
Вода – чудодійний засіб організму, вона дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися від стресів. Проте далеко не всі знають елементарні правила поводження біля водойм, або ж просто нехтують ними.

Служба порятунку «101» постійно проводить профілактичні бесіди з відпочивальниками та пильно стежить за станом столичних пляжів та зон відпочинку біля води. Рятувальники проводять ряд запобіжних заходів, направлених на забезпечення охорони життя людей на водних об’єктах. Зокрема, перевіряють стан пожежної та техногенної безпеки місць масового відпочинку на воді, та проводять інструктажі та бесіди з відпочиваючими з тематики безпечного поводження на воді.

Рятувальники ДСНС України закликають відпочивальників: не купайтеся у незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду у стані алкогольного сп’яніння, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на “дикому пляжі” чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити повільно та обережно; купатися краще там, де є рятувальні служби; особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана; до плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів; утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків.

Аби відпочинок був безпечним, нагадуємо, що пляж повинен мати офіційний паспорт, який затверджує його безпечність для відпочиваючих. Основні вимоги стосуються дотримання усіх санітарних норм, мають бути організовані рятувальні пости, обов’язково встановлені обмежувальні буйки, таблички та стенди щодо правил поведінки на воді.

Якщо дотримуватися порад рятувальників та не нехтувати правилами безпеки на водоймах, тоді відпочинок біля водойм дійсно принесе лише задоволення та позитивні емоції.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Невдалі спроби ...

КОМЕНТАРІ