рятувальники разом з дітьми-переселенцями зі Сходу України повернулися у дитинство

рятувальники разом з дітьми-переселенцями зі Сходу України повернулися у дитинство

29.07.14 08:03 0 831
28 липня співробітники Управління ДСНС України у Житомирській області провели черговий день з вимушеними переселенцями зі Сходу, які тимчасово проживають у готелі «Житомир». Цього разу рятувальники обрали нові, не менш цікаві, місця аби розважити малечу та їх батьків. Захід вдалося реалізувати за підтримки Житомирської міської ради, Управління культури облдержадміністрації та ВАТ «Житомирський маслозавод» - компанія «Рудь».

Першою зупинкою для близько 30-ти бажаючих провести час у компанії вогнеборців, стала перлина Житомирського краю – Музей космонавтики імені Сергія Корольова, видатного українського вченого у галузі ракетобудування та космонавтики, який народився у Житомирі. З першої ж хвилини перебування у музеї, всі присутні поринули в атмосферу величного космічного простору. Гості коротко ознайомилися з біографією С.П. Корольова, а найголовніше – його розробками, які назавжди увійшли в історію світової космонавтики.

Не дивлячись на велику кількість відвідувачів, в залі панувала поважна тиша. Всі уважно слухали екскурсовода, не відходячи а ні на крок від рятувальників. Гості на власні очі побачили зразки перших космічних кораблів, одяг астронавтів та продукти, якими вони харчуються під час польоту.

Дітлахи старшого віку, при першій же нагоді, задавали різноманітні питання екскурсоводу, адже переважна більшість з них ще ніколи не мала можливості дізнатися про подібне. В той же час, окремі присутні істотно порадували своїми знаннями у галузі космонавтики, враховуючи те, що у школі вони ще не вивчали відповідних предметів. По закінченню екскурсії, гості могли послухати космічну музику, зазирнути всередину космічних кораблів та, звичайно, сфотографуватися на пам'ять біля будь-якого музейного експонату.

Та це був тільки початок. По-справжньому дітлахи повеселилися під час поїздки до Міського парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна. Символічно… Ще декілька хвилин тому, діти познайомилися з історією космонавтики, а вже зараз – прибули до парку, який носить ім’я першого радянського астронавта. Малеча була у захваті. У компанії представників героїчної професії і хлопчики, і дівчатка безстрашно йшли на будь-який атракціон.

Дітвора каталася на різноманітних гірках, ланцюжках, літачках, човниках… Матусі лише встигали фотографувати своїх діточок під час катання на кожному наступному атракціоні. Усі уявляли себе безстрашними космонавтами, які летять кудись далеко-далеко. Дитячий сміх лунав так дзвінко, що хотілося насолоджуватися кожним моментом цієї зустрічі.

Після того як діти виплеснули усю свою енергію на атракціонах, на них чекав черговий сюрприз підготовлений рятувальниками. Вся весела компанія зібралася разом на галявині аби поласувати морозивом та пограти у цікаві ігри.

Варто відзначити, що малюки виконали прохання рятувальників після попередньої зустрічі. А саме – намалювати малюнки на тему «Мої враження після відвідання музею пожежної охорони». Автори найкращих робіт отримали пам’ятні призи з символікою ДСНС.

Захід пройшов весело та непомітно. Малеча отримала величезний заряд емоцій і ні за що не хотіла прощатися зі співробітниками ДСНС. Діти та їх мами ще довго фотографувалися на згадку з надзвичайниками та щиро дякували за чудовий день. Одначе рятувальники пообіцяли навідувати своїх нових знайомих та ще не раз подарувати нові позитивні враження.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За добу на водоймах ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ