На Тернопіллі синоптики прогнозують спекотний тиждень

На Тернопіллі синоптики прогнозують спекотний тиждень

29.07.14 09:08 0 615
На території України очікується спекотна погода. Про це повідомив під час брифінгу 28 липня заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

«До кінця липня і на початку серпня погоду визначатиме область підвищеного атмосферного тиску, завдяки впливу антициклону з півночі та північного сходу. 28-31 липня переважно без опадів. Лише в Карпатському регіоні в окремі дні можливий короткочасний дощ, гроза. На всій території України утримається спекотна погода. Денна температура буде становити +30…+36 °С, на Прикарпатті +23…+28 °С. 1-4 серпня в Україні без опадів, +31…+37 °С практично на всій території країни. 5-10 серпня подекуди очікуються короткочасні дощі. Більше їх буде в західному регіоні. Температура повітря сягатиме +29…+35 °С, на півдні +36…+38 °С. Вночі також температури будуть високі, переважно +17…+22 °С, на узбережжях морів до +25 °С», – розповів Анатолій Прокопенко.

Також він наголосив, що на максимальні температури повітря становлять +27…+32 °С, у південних областях та в Криму +32…+36 °С. Найвищий, п’ятий, клас пожежної небезпеки нині відзначається у південно-східних областях, а також місцями на Поліссі. На решті території він сягає 2-3 класу. Найближчими днями, враховуючи прогноз погоди, очікується значне зростання показника пожежної небезпеки практично на всій території країни.

За матеріалами прес-служби ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Львівщина: подяка!

КОМЕНТАРІ