На засіданні Правління Української асоціації районних та обласних рад обговорили питання реформування і децентралізації влади

На засіданні Правління Української асоціації районних та обласних рад обговорили питання реформування і децентралізації влади

29.07.14 16:36 0 703
Участь у засіданні, яке відбувалося у Батурині Чернігівської області, взяв голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець. На зустрічі головував президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. До колишньої гетьманської столиці приїхали керівники обласних та районних рад більшості регіонів України, щоб спільно обговорити основні завдання Асоціації щодо забезпечення реалізації Концепції реформування системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в державі. У дискусії також брали участь представники Верховної Ради України, Міністерства фінансів України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, міжнародних організацій тощо.

Члени Правління Асоціації опрацювали 14 питань порядку денного. Найбільше обговорювалися внесення змін до Конституції України — голови рад підтримали ініціативу Президента України щодо децентралізації влади в Україні. «Питання реформування та децентралізації влади є одним з найважливіших для подальшого розвитку нашої держави, – наголосив Василь Хомінець. – Представники найвищих представницьких органів з різних регіонів України наголошували на тому, що проект Закону «Про внесення змін до Конституції України» містить чимало невідповідностей та суперечливих положень. Тому було запропоновано взяти за основу проект нормативного-правового акту, який розробило Міністерств регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у співпраці з Всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування. Саме цей проект уже почали обговорювати та вивчати в областях, у тому числі і на Тернопільщині».

Для розвитку міжнародної співпраці, а також з метою виконання статутних завдань Асоціації члени Правління уповноважили президента Асоціації Сергія Чернова підписати Меморандуми про співпрацю з Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ