Нацрада реформ має забезпечити чітку координацію розробки та реалізації реформ в Україні – Дмитро Шимків

Нацрада реформ має забезпечити чітку координацію розробки та реалізації реформ в Україні – Дмитро Шимків

30.07.14 08:48 0 639
Заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків представив створену Указом Президента Національну раду реформ. За його словами, цей консультативно-дорадчий орган має запровадити системну та якісну модель управління реформами, «щоб рішення дійсно приймалися і щоб у громадськості був механізм відстеження їх впровадження».

Д.Шимків відзначив, що в Україні всі гілки влади мають структури, які займаються реформами, проте продовж тривалого часу значного просування в цьому напрямку не спостерігалось. Заступник Глави АПУ наголосив, що Нацрада не буде замінювати структури, які вже існують у державі, але буде координувати діяльність структур влади з розробки та впровадження реформ.

Серед першочергових напрямків, які потребують реформування, заступник Глави АПУ назвав розробку антикорупційної реформи, реформу судової системи, дерегуляцію, реформи держслужби та правоохоронних органів. Окремо йдеться про розробку бачення «Україна – 2020» як стратегії, куди буде рухатися країна.

«Нацрада реформ має стати платформою для прийняття узгоджених колегіальних рішень. До її складу входять Президент, Прем’єр-міністр, Голова Верховної Ради, Голова Нацбанку і 4 представники громадських організації. Засідання Нацради відбуватимуться раз на 2 місяці або за потребою», - сказав Д.Шимків.

«Ми не створюємо жодного державного органу, у нас є достатньо органів виконавчої влади для реалізації реформ. Але чого бракує, так це координації процесу прийняття рішень, для чого і створена Нацрада», - підкреслив заступник Глави АПУ.

Він зазначив, що Нацрада матиме свій виконавчий комітет реформ, який забезпечуватиме поточну роботу, а також дорадчу раду, яка об’єднає міжнародних експертів-радників. В структурі Нацради реформ буде створена Агенція, яка займеться проектним менеджментом щодо втілення у життя конкретних проектів. «Агенція визначає керівника проекту та делегує до робочої групи представників відповідних органів влади та громадськості. Така робоча група може фінансуватися донорськими організаціями», - сказав Д.Шимків і додав, що при Нацраді також буде створено донорський комітет, який забезпечуватиме фінансування робочих груп та розробку реформ.

Д.Шимків підкреслив, що така система дозволить фінансувати розробку та впровадження реформ не за рахунок бюджету, а за рахунок донорських організацій.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині власники ...

КОМЕНТАРІ