Хмельниччина: юні природолюби Дунаєвеччини оздоровлюються і відпочивають у Малієвецькому таборі «Подільські джерела» та на одеському узбережжі Чорного моря

Хмельниччина: юні природолюби Дунаєвеччини оздоровлюються і відпочивають у Малієвецькому таборі «Подільські джерела» та на одеському узбережжі Чорного моря

30.07.14 12:27 0 794
Доброї слави зажив на Дунаєвеччині Малієвецький дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Подільські джерела», діяльність якого освітяни району щорічно організовують на базі місцевої ЗОШ. Як і в попередні роки, протягом червня-серпня 2014 року тут знову працюють три оздоровчих зміни для 150 учнів 5-6, 7-8 та 9-10 класів, котрим педагоги табору забезпечують насичений, захоплюючий, цікавий та здоровий відпочинок.

Традиційними урочистими лінійками та святковими концертами розпочинаються тут усі табірні зміни. З метою формування в дітей ціннісних орієнтирів у всіх змінах табору для дітей регулярно проводять День здоров`я, День казки, День туризму, День акторської майстерності, День спорту, День квітів. У рамках цих Днів відбудуться різноманітні загальні табірні заходи – спортивні змагання «Веселі старти», «Козацькі розваги», шашкові та шахові турніри, інтелектуальні ігри, музичні й екологічні вікторини, які дають дітям можливість розкрити свої здібності та таланти.

Для юних природолюбів адміністрацією і педагогами табору проводяться цікаві й змістовні природничо-краєзнавчі екскурсії до заповідних місць Кам'янця-Подільського, Бакоти, Залісців, де вони дізнаються про природні багатства і проблеми збереження довкілля рідного краю.

Особливу популярність серед вихованців мають Дні натураліста, які організовують і проводять у кожній віковій зміні табору педагогічні працівники Дунаєвецької районної станції юннатів Дармограй Н.О., Ярушинська С.В., Баталюк З.В. та Буняк М.М. (дир. станції Марта Чекман).

Справжнім подарунком для 33-х найактивніших і найкмітливіших юних природолюбів регіону – активістів юннатівської роботи, стала 4-денна екскурсія на одеське узбережжя Чорного моря.

Чудова перлина – пальміра українського півдня – славне місто-герой Одеса залишило прекрасні та незабутні спогади у дитячих серцях, адже юні натуралісти, які відпочивали і оздоровлювались на базі відпочинку «Алые паруса» (Коблево), вперше у своєму житті побачили справжнє море і неодноразово скупалися в ньому, відвідали міський аквапарк, побували в чудовому приморському місті Одесі й познайомилися з його морським портом, історією, самобутньою культурою і архітектурою.

Юні дунаєвчани-натуралісти гідно презентували тут свій край творчим міні-концертом разом з дитячими командами інших регіонів, а на завершення відпочинку в «Алых парусах» – розшукували скарби піратів на чорноморському березі разом із Джеком Горобцем, Русалонькою та Нептуном. А ще вони були учасниками спільного національно-патріотичного флеш-мобу, який об’єднав дітей з інших регіонів нашої області.

Про все, що дітям вдалось побачити й зробити на Чорному морі, вони збережуть як добру згадку на яскравих фото та записаних відеоматеріалах.

Повертаючись додому, дунаєвецькі юннати зі своїми наставниками встигли завітати ще й у сусіднє місто Вінницю, де відвідали реконструйовану Набережну «Roshen» і найбільший у Європі світломузичний фонтан з єдиною у світі системою занурення під воду та знову отримали нові й незабутні враження від побачених світло-музичних ефектів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ