Сергій Кудрявцев: Наше головне завдання зробити так, щоб кожен сільський чи селищний голова розуміли, що залучення іноземних ресурсів піде на розвиток їх громад

Сергій Кудрявцев: Наше головне завдання зробити так, щоб кожен сільський чи селищний голова розуміли, що залучення іноземних ресурсів піде на розвиток їх громад

30.07.14 08:58 0 703
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев взяв участь у практичному семінарі щодо наявних фондів та програм міжнародної технічної допомоги. За його словами, написання проектів вкрай важливе для розвитку сільських територій краю, а їх втілення допоможе підвищити рівень життя волинян: «Наше головне завдання зробити так, щоб кожен сільський чи селищний голова розуміли, що залучення іноземних ресурсів піде на розвиток їх громад».

Сергій Кудрявцев розповів, що волиняни активно долучались до участі в програмі прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», що діяла з 2007 по 2013 роки. За цей період вдалося зреалізувати 32 регіональні проекти на загальну суму близько 13 млн євро.

У свою чергу, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ломага презентував присутнім стратегічні та тематичні цілі наявних та майбутніх Фондів та програм міжнародної технічної допомоги, кошти яких можна залучити для соціально-економічного розвитку області.

За його словами, основним інструментом, що надаватиме серйозні європейські кошти є програма прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» на 2014-2020 роки. В її бюджет закладено понад 160 млн євро.

Також в області діятимуть проекти «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», «Підтримка політики регіонального розвитку України», Програма Європейського партнерства «МАТРА 2014», конкурс Фонду розвитку українських ЗМІ-2014 та загальний конкурс проектів Фонду сприяння демократії.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині власники ...
Наступна новина: Тернопільські свободівці ...

КОМЕНТАРІ