Львівщина: завершилася обласна Спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу»

Львівщина: завершилася обласна Спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу»

30.07.14 10:45 0 718
Вже вдруге поспіль, в палаці спорту «Україна» (м. Львів, вул. Мельника, 18) відбулася обласна Спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу». Цей захід відбувся за організаційної та інформаційної підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» та Львівського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Учасників змагань вітали: заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Львівській області Орест Климкович, начальник обласного центру «Спорт для всіх» Вадим Климович, заступник директора обласного центру «Інваспорт» Володимир Любіжанін, заступник голови обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Ігор Власенко, директор львівського Палацу спорту «Україна» Богдан Ломага, учасник трьох зимових олімпіад, майстер спорту з санного спорту Андрій Кісь та ін.

Інваліди праці Львівщини змагалися з таких видів спортивних випробувань: армспорт, бомбаскет (кидання м’яча у баскетбольне кільце), настільний теніс, гирьовий спорт, шахи, шашки і дартс.

Загалом в обласній спартакіаді змагалося 13 збірних команд міст та районів Львівщини, серед яких кращими у загальнокомандному комплексному заліку виявилися збірні Червонограду – 1 місце, Буського району – 2 місце та Стрийського району – 3 місце.

Зокрема, в армспорті визначалися найсильніші рукоробці в категоріях на праву та ліву руки. Перемогу серед правшів здобув Ю. Маланчук з Яворівського району; на другому місці опинився І. Михайліцький з Золочева, а на третю сходинку п’єдесталу піднявся В. Гутий з Червонограда. Серед шульгів трійка призерів виглядала таким чином: чемпіоном в цій категорії став А. Хвостяк з Буська, друге місце посів – Б. Делявський з Червонограда і третє місце виборов Д. Пилипяк з Кам’янки-Бузької.

В гирьовому спорті учасники змагалися у трьох вагових категоріях – до 70 кг, до 90 кг і понад 90 кг. В першій ваговій категорії суперників не було М. Михайлюку, який перше місце. В наступній ваговій категорії кращий результат показав Ю. Маланчук. Серед важковаговиків рівних не було Р. Марциняку з Буська.

Змагання з бомбаскету відбувалися в індивідуальному та командному заліках. В особистій першості серед чоловіків перше місце здобув В. Гутий з Червонограда, друге місце – Б. Захарків з Жидачева і третє місце – С. Терех з Червонограда. Серед жінок кращою була Г. Марушко з м. Стрия. В командних змагання перемогу святкував тандем з Червонограда – В. Гутий , та С. Делявський, на другому місці опинилися представники Буська – А. Хвостяк та С. Курій. І третє місце здобув збірний тандем у складі С. Тереха та Г. Марушко (Червоноград / Стрий).

У змаганнях з дартсу демонстрували свою справність чоловіки і жінки. Серед чоловіків кращим виявився – І. Лупак з Дрогобицького району; С. Девський посів другу сходинку п’єдесталу, а третє місце виборов ветеран спорту, багаторічний учасник більшості масових обласних спортивних заходів – Р. Мазяк зі Стрия. Серед жінок перемогу святкувала Г. Марушко зі Стрия, всього 2 очка їй поступилася Г. Купець з Жидачева і на третій сходинці п’єдесталу пошани закріпилася Л. Купрєєва з Золочева.

У змаганнях з настільного тенісу змагалися тільки чоловіки у двох номінаціях: серед осіб у візку та інших видів інвалідності. В першій номінації перемогу здобув С. Гнатишин з Яворова, його земляк М. Хромов виборов друге місце; А. Хвостяк з Буська замкнув трійку призерів. Серед «візочників» два представника Пустомитівського району розіграли між собою першість, з невеликою перевагою перемогу здобув А. Войтович, другим став – С. Хомик.

Одним з наймасовіших в програмі спартакіади виявився шаховий турнір. Переможцем в цій інтелектуальній боротьбі виявився – М. Бодьо з Дрогобицького району, незначно йому поступився Д. Федичканич з Городка, і третім фінішував І. Погорілець з Червонограда.

Всі переможці та призери були нагороджені кубками, медалями та цінними сувенірами. З числа переможців буде сформована збірна команда області, котра у вересні цього року в м. Ужгороді візьме участь у Всеукраїнських фінальних змаганнях серед інвалідів праці “Сила духу”.

Таблицю з командними результатами ІІ обласної спартакіади серед інвалідів праці “Сила духу” можна переглянути тут.

Довідка:

Спартакіада «Сила духу» – це відкритий спортивний захід, що відбувається з метою підтримки серед потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі інвалідів внаслідок трудового каліцтва, цілеспрямованості в подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації та інтеграції у суспільство, залучення потерпілих до участі у громадському житті, а також з метою залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: кременецькі ...
Наступна новина: УБОЗівці Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ