Житомирщина попрощалася з Іваном Сльотою

Житомирщина попрощалася з Іваном Сльотою

30.07.14 10:29 0 633
29 липня у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги відбулося прощання з видатною особистістю, народним артистом України, художнім керівником і головним диригентом Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» Іваном Сльотою.

Висловити свої щирі співчуття родині прийшли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, в.о. міського голови Людмила Цимбалюк, близькі, друзі, колеги та пошановувачі творчості Івана Михайловича.

З рідного села Яснозір'я Черкаської області, де народився народний артист, приїхала сільський голова Лідія Поповичук. Жінка розповіла, що як тільки односельчани дізналися про сумну звістку, одразу ж вирішили приїхати до Житомира, аби попрощатися з поліським генієм.

Нагадаємо, за життя наш земляк отримав звання «Народний артист України» (1979 рік), був двічі нагороджений орденами «За заслуги» II та ІІІ ступенів. 2013-го року, згідно з Указом Президента України №284\\2013 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва», отримав орден «За заслуги» І ступеня. Крім того, був відзначений орденом «За заслуги перед Житомирщиною». А 3 грудня 2012 року, в день 75-річчя Івана Сльоти, керівництво області нагородило митця почесною відзнакою обласної ради «Честь і слава Житомирщини».

У людських душах завжди буде цвісти його льон та розквітатимуть дивовижні поезії. Житомирщина схиляє голови перед світлою і вічною пам’яттю Івана Сльоти.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: кременецькі ...

КОМЕНТАРІ