У Рівненській області півтори тисячі рослин маку для домашньої випічки

У Рівненській області півтори тисячі рослин маку для домашньої випічки

30.07.14 16:14 0 628
У селі Матіївка Гощанського району 25 липня працівники міліції, виявили незаконний посів снотворного маку в кількості 1500 рослин.

Власниця незаконного посіву маковиння 53–річна Єва пояснила міліціонерам, що сіяла мак для власних потреб. Жінка запевняла міліціонерів, що маківники смачні та і взагалі для багатьох страв мак потрібен. І знову, в черговий раз, макове насадження було огороджене від чужого ока рядками кукурудзи.

Правоохоронці задокументували факт посіву та роз’яснили господарці, що незаконний посів снотворного маку – це злочин, а також те, що насіння маку краще придбати у магазині. В такому випадку і пиріжки можна спекти, і судимість не заробити.

– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель у кількості 500 і більше рослин) та розпочато досудове розслідування, - зауважив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Гощанського районного відділу міліції Павло Пастушок.

Любов ГУДА,

Гощанський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть громадянина ...
Наступна новина: На Тернопіллі працівники ...

КОМЕНТАРІ