У Рівненській області вибір професії - крок відповідальний

У Рівненській області вибір професії - крок відповідальний

30.07.14 12:31 0 757
Професійна орієнтація учнів – одне з важливих питань сьогодення, адже від того, як вони обирають професію, якими критеріями користуються у своєму виборі, залежить не тільки їхнє майбутнє, а й майбутнє нашої держави.

На кожен третій випускник школи обирає професію стихійно, а це означає, що для багатьох із них обрана професія стане тимчасовою, тільки на період навчання. Навчання заради диплому ніколи користі не приносить, а лише створює зайві проблеми у майбутньому: незадоволеність працею, психологічне вигорання, низька конкурентоспроможність на ринку праці, безробіття.

Турбуючись про те, щоб наслідки не виявились саме такими, Рівненський районний центр зайнятості вже вкотре, традиційно під час літніх канікул проводить виїзні профорієнтаційні заходи в літніх оздоровчих таборах. Так, у дитячих оздоровчих таборах «Сигнал» та «Експрес», що знаходяться в мальовничому куточку Олександрійського лісу, було організовано виїзні акції «Обери професію». Основними завданнями яких було ознайомлення учнів зі світом професій, потребами ринку праці та правилами усвідомленого вибору професії, щоб в майбутньому вони могли знайти своє місце в житті.

У заходах взяли участь більше 130 дітей різного віку. В основному це учні із шкіл Рівненської області, а також школярі із Хмельницької, Вінницької, Тернопільської та інших областей України .

Під час проведення заходів спеціалісти центру зайнятості охарактеризували ситуацію на сучасному ринку праці, надали багато корисної інформації про перелік тих професій, які мають найбільший попит (використовуючи барометр професій) на ринку праці .

„Хочу-можу-треба” – це незмінна формула вибору професії, яка використовувалася спеціалістами у спілкуванні з учнями.

Оскільки діти знаходяться на відпочинку, щоб не обтяжувати їх традиційними формами проведення профорієнтаційних заходів, до роботи були додані профорієнтаційні ігри, саме на цьому етапі роботи діти показали “вершину” своєї активності, обізнаності, ерудованості. Зі школярами проведено конкурс знавців професій, «Класифікатор», «Вгадай професію», «Всезнайка», «Асоціація», «Професія на літеру» та інші. У процесі гри, сповнені бажання виграти, діти отримали можливість розширити уявлення про нові та перспективні професії, сформувати відповідне ставлення до вибору професії, щоб уникнути традиційних помилок.

По закінченню заходів діти отримали призи та подарунки, чим були безмежно задоволені та вдячні.

На завершення профорієнтаційних зустрічей з дітьми, спеціалісти центру зайнятості висловили сподівання, що ці зустрічі не пройшли марно, і побажали учням обрати ту професію, яка б приносила їм моральне та матеріальне задоволення, а суспільству - користь.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: юні ...
Наступна новина: Рятувальники закликають ...

КОМЕНТАРІ