У Тернополі відзначили 1026-річницю Хрещення Київської Русі

У Тернополі відзначили 1026-річницю Хрещення Київської Русі

30.07.14 15:29 0 724
Міжконфесійним молебнем до святого рівноапостольного князя Володимира Великого та освяченням води відзначили у Тернополі 1026-річницю Хрещення Київської Русі. Очолив молебень владика Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ Київського патріархату. Участь у молебні взяли представники духовенства, голови Тернопільських облдержадміністрації Олег Сиротюк і мер Тернополя Сергій Надал.

«Християнство - це не бачення того, якими повинні бути люди навколо нас, християнство - це бачення того, якими повинні бути ми, незважаючи на тих, зто навколо нас, - зазначив очільник області. - Уже понад тисячу років християнські цінності формують фундамент України. За цей час було багато спроб знищити нашу державу, віру… Наших священиків вбивали, наші храми руйнували, нас намагалися поставити на коліна… І тільки тому, що наша віра глибока й тверда, – ми вижили та зберегли свою Українську державу. Та випробування тривають. Ворог нині зазіхає на нашу землю, намагається забрати нашу державність, незалежність… Тому зараз ми, як ніколи повинні бути єдиними та сильними, бо з нами правда, і з нами Бог».

Хвилиною мовчання Олег Сиротюк закликав вшанувати пам’ять новітнього Героя України, правдивого християнина Андрія Чабана із Залісців Збаразького району. 26-річний воїн загинув під час бойових дій у зоні АТО.

«У шньому Євангельському читанні розповідалося про двох сліпців, які прийшли до Христа отримати зцілення. Перше, що в них спитав Христос: «Чи ви маєте віру?» Віра – це основа нашого спасіння, - наголосив владика Нестор. - Святий рівноапостольний князь Володимир не одразу прийшов до віри Христової… Але якби він не прийняв у свій час це доленосне рішення, то, можливо б, до нас, українців, і не було б… Ми б загинули, зникли, асимілювалися серед інших народів. Ми вижили і продовжуємо жити тільки тому, що з нами Бог. З нами Бог і Україна. Ці слова ми повинні завжди пам’ятати і вони для нас повинні бути дороговказом».

Після молебню священики здійснили чин освячення води.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина отримала ...
Наступна новина: Луцьк: здоров’я вашого ...

КОМЕНТАРІ