Тернопілля: виробництво основних будівельних матеріалів в області зростає

Тернопілля: виробництво основних будівельних матеріалів в області зростає

30.07.14 08:31 0 730
Шляхи розвитку будівельної галузі обговорили на нараді у першого заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Івана Крисака 29 липня.

Як проінформував начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко, у будівельній галузі на економічно активних підприємствах із початку року заборгованості із виплати заробітної плати немає. У свою чергу виробництво основних будівельних матеріалів і виробів у першому півріччі 2014 року збільшилось, а саме: виробництво стінових блоків – на 40%, металопластикових вікон – на 33.5%, пісків – на 28%, бетону – на 27%, пиломатеріалів – на 33%. Це підтверджує загальну тенденцію до зростання обсягів виконання будівельних робіт.

«При будівництві об’єктів житлово-громадського та виробничого призначення за рахунок місцевих виробників на 100% покриваються потреби у фундаментних збірних бетонних блоках, вхідних дверях до квартир та паркету. У межах 70-80 % місцеві виробники забезпечують потреби у керамічній цеглі, перемичках, ригелях, прогонах, круглопустотних плитах перекриття, - зазначив Володимир Харченко. – Для більшого насичення ринку місцевими матеріалами в області необхідно створити виробничі потужності із випуску будівельної кераміки, цементу, сухих будівельних сумішей, стінових піно та газобетонних блоків, мінеральної вати, а також розширити виробництво покрівельних матеріалів».

За результатами наради управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації дали доручення підготувати інвестиційні пропозиції щодо створення виробництв, врахувавши наявність сировинної бази області. У першу чергу мова йде про базу родовища цементної сировини у Монастириському районі та покладів гіпсів у Борщівському районі.

«Наше завдання – збільшити перелік об’єктів, які привертають увагу інвесторів, - додав Іван Крисак. – Тому будемо створювати та розвивати виробництво будівельних матеріалів там, де маємо для цього ресурси».

Довідково:

За рахунок вітчизняних виробників (окрім місцевих) в області повністю забезпечують потреби у лицювальній цеглі, стінових газобетонних блоках, кабельно-провідниковій продукції, цементі та металевому прокаті.

Майже повністю використовують у будівництві вітчизняні пінобетонні стінові блоки, а також у значних обсягах (більше половини) керамічну плитку, пластмасові труби, мінеральну вату, профнастил, металочерепиці, рулоні покрівельні матеріали.

Серед імпортної продукції на ринку будівельних матеріалів у найбільших обсягах представлені сухі будівельні суміші, рулонні покрівельні матеріали, оцинкований та кольоровий профнастил, металочерепиця, пластмасові труби, мінеральна вата, керамічна плитка та стінові пінобетонні блоки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Львівщині неповнолітній ...

КОМЕНТАРІ