Тернопілля: «Діалог двох культур» відбудеться у Кременці з 4 по 7 вересня

Тернопілля: «Діалог двох культур» відбудеться у Кременці з 4 по 7 вересня

30.07.14 13:17 0 684
29 липня, під головуванням заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Наталки Михно та заступника голови Тернопільської обласної ради Олега Боберського у Кременецькому обласному гуманітарно-педагогічному коледжі ім. Тараса Шевченка відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення літературно-мистецького форуму «Діалог двох культур», що відбудеться 4-7 вересня у Кременці. Захід приурочений до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та 205-річчя від дня народження Юліуша Словацького.

На засіданні обговорили формат та план заходів проведення 10-их українсько-польських зустрічей. Також члени оргкомітету оглянули маршрут, по якому передбачені заходи.

«Цьогоріч також відзначатимемо 10-ту річницю відкриття єдиного в світі музею Юліуша Словацького, - зауважила директор обласного літературно-меморіального музею Юліуша Словацького Тамара Сеніна. – Важливо, що з часу відкриття музей став важливим культурним центром не лише Кременця, але й цілого регіону. Частими гостями тут є поляки, відтак музей став місцем поєднання української та польської народних традицій».

Під час тридневного святкування планується проведення наукових конференцій, презентацій авторських книг, публіцистичних видань, літературно-мистецьких альманахів; художнього пленеру по меморіальних місцях Тараса Шевченка та Юліуша Словацького на Тернопільщині;мистецьких вечорів; концертів класичної музики; «літературних кав’ярень», театралізованих дійств, виставок та екскурсій по Кременцю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області 108 ...
Наступна новина: У Львівській області ЛНУ ...

КОМЕНТАРІ