На Волині триває акція «Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!»

На Волині триває акція «Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!»

31.07.14 16:48 0 710
У рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами в обласному центрі Волині тривають інформаційно-профілактичні заходи.

За словами головного інфекціоніста Волинської області Галини Морочковської, на обліку в гепатоцентрі перебуває 1800 осіб, а лікар-інфекціоніст Світлана Трофимюк зазначила, що в обласну інфекційну лікарню щомісяця для обстеження звертається 30-40 осіб.

Зокрема, 28 липня у Луцьку під час акції «Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!» від лікарів її учасники отримали практичні рекомендації з профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів. Волонтери роздавали перехожим інформаційно-просвітницькі листівки про гепатит.

На захід були запрошені також молоді люди, які розповіли про власний досвід боротьби з гепатитом під час «Живої бібліотеки».

Акція відбулась за сприяння: Громадської ради при Волинській, комісії з питань соціальної політики та соціального захисту Громадської ради при ВОДА, управління охорони здоров’я ОДА, управління культури ОДА, обласної філармонії, обласного науково-методичного центру культури, МБФ «Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», МФ «Відродження», обласної інфекційної лікарні.

Як інформують організатори акції, 30 липня з 14:00 до 19:00 год. у фойє Палацу культури міста Луцьк усі охочі зможуть пройти безкоштовне експрес-тестування на гепатит С.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: 31 липня -01 серпня на ...

КОМЕНТАРІ