У Волинській області головний інженер лісгоспу постане перед судом

У Волинській області головний інженер лісгоспу постане перед судом

31.07.14 15:18 0 648
Прокуратурою Волинської області скеровано до суду обвинувальний акт щодо головного інженера державного підприємства «Городоцький лісгосп», який завдав державі збитків на суму понад 200 тис. грн.

Досудовим розслідуванням, яке провадив слідчий відділ прокуратури Волині, встановлено, що цей працівник лісової охорони, будучи головою постійно діючої інвентаризаційної комісії підприємства, не провів інвентаризацію та огляд приміщення цеху переробки деревини, особисто не переконався у придатності його для експлуатації та вніс неправдиві відомості до акту технічного стану майна, що пропонується до списання.

Унаслідок цього приміщення цеху було списане й у вигляді будматеріалів реалізоване приватному підприємству, яке досі за нього не розрахувалося, за ціною понад 56 тис. грн.

Однак проведена будівельно-технічна експертиза встановила, що приміщення цеху переробки деревини на час списання було придатне до експлуатації й залишкова його вартість складала понад 200 тис. гривень.

Таким чином, унаслідок неналежного виконання працівником лісгоспу службових обов’язків, з основних засобів лісгоспу було незаконно списано та продано будівлю цеху переробки деревини, чим завдано державному підприємству матеріальної шкоди на суму 200 тис. грн.

У ході досудового розслідування підозрюваний розкаявся у неналежному виконанні своїх службових обов’язків та відшкодував завдані збитки.

Міру покарання для працівника лісової охорони визначить суд.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині голова ...

КОМЕНТАРІ