На Хмельниччині на потенційно-небезпечному об’єкті рятувальники ліквідували умовну пожежу

На Хмельниччині на потенційно-небезпечному об’єкті рятувальники ліквідували умовну пожежу

31.07.14 14:20 0 703
29 липня на Білогірській нафтобазі відбулися пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної надзвичайної події техногенного характеру, пов’язаної з аварією на трубопроводі та загорянням нафтопродуктів.

За тактичним задумом, у результаті порушення технологічного процесу відбулась розгерметизація трубопроводу, внаслідок чого спалахнули нафтопродукти. Помітивши горіння, черговий охоронець повідомив рятувальникам та відправив на боротьбу з вогнем добровільну пожежну дружину підприємства.

За кілька хвилин до місця події прибули вогнеборці 24-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Білогір’я. Провівши розвідку, вони встановили, що біля одного з резервуарів горять розлиті нафтопродукти. Майже впритул були розміщені ще два резервуари, які могли щомиті спалахнути. Тож рятувальники провели оперативне розгортання та за допомогою генератора ГПС-600 подали в осередок горіння повітряно-механічну піну.

Попри гасіння займання, проводилось охолодження сусідніх ємностей, щоб запобігти їх загоряння. Врешті вогнеборці зупинили розповсюдження умовної пожежі та ліквідували горіння.

На завершення навчань, рятувальники ще раз детально вивчили об’єкт для кращого орієнтування на території в разі виникнення справжньої надзвичайної події.

Білогірський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Троє представників ...
Наступна новина: Закарпатська область: в ...

КОМЕНТАРІ