Митець з Києва віддав свою гравюру на аукціон, аби допомогти військовому госпіталю

Митець з Києва віддав свою гравюру на аукціон, аби допомогти військовому госпіталю

31.07.14 12:13 0 758
Київський митець Андрій Подлесний вирішив допомогти Центральному військовому госпіталю, віддавши свою мистецьку роботу на благодійний аукціон, який організовують волонтери з діаспори.

За словами художника, днями він навідався у військовий шпиталь, де почув про потребу у медичному вакуумному обладнанні, яке допомагає лікувати глибокі рани. Вартість однієї такої вакуумної помпи (ActiVac) становить понад 40 тисяч гривень.

Свою гравюру з зображенням Майдану Незалежності він уже передав на аукціон, щоб зібрати необхідну суму.

Як розповів Андрій Подлесний, щоб виготовити таку картину необхідно багато часу, інколи весь процес гравірування триває кілька місяців.

Цим видом мистецтва Андрій Подлесний займається вже більш як 10 років, малює з дитинства і самотужки розвиває власний талант. Його унікальні гравюри на латуні у своїх колекціях мають поціновувачі мистецтва, відомі політики та громадські діячі.

Вартість такої гравюри може сягати до $3 500, проте, за словами майстра, на благодійні цілі він готовий віддати ще кілька своїх творів.

«Я дійсно по-людськи хочу допомогти такому ж хлопцеві, як я. Який зі зброєю в руках відстоює наші права і нашу незалежність. Для мене буде найбільшим досягненням, якщо я зможу хоч чимось допомогти у цій справі», – прокоментував свій вчинок Андрій.

Подарована для аукціону гравюра із зображенням Майдану Незалежності є однією з серії «Види Києва», у якій представлені визначні пам’ятки київської архітектури та вражаючі краєвиди української столиці.

Проте гравюра з зображенням Майдану має символічне значення для митця. Як розповів Андрій, весь час революції він перебував у гарячих точках Києва, бачив все на власні очі і переймався усім, що відбувалося на центральній площі міста.

«Я бачив людей, які творили героїчні вчинки, протистоявши з голими руками озброєному «Беркуту». Як киянин та українець я вважав за необхідне бути там, і спогади про ті події залишаться в моїй пам’яті на все життя», – розповів художник.

Волонтери у діаспорі започаткували серію благодійних аукціонів для збору коштів на допомогу постраждалим на Майдані і на сході України, для допомоги госпіталям та родинам військових. Серед лотів також українська стровинна вишиванка, речі народної творчості, українські етнічні прикраси, а також розписані каски від 3-ї сотні Самооборони Майдану, повідомляє VIDIA.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові впіймали ...

КОМЕНТАРІ