Олег Сиротюк: "Зараз ми як ніколи повинні бути єдиними та сильними, бо з нами правда, з нами Бог"

Олег Сиротюк: "Зараз ми як ніколи повинні бути єдиними та сильними, бо з нами правда, з нами Бог"

31.07.14 10:10 0 723
Міжконфесійним молебнем до святого рівноапостольного князя Володимира Великого та освяченням води відзначили у Тернополі 1026-річницю Хрещення Київської Руси. Очолив молебень владика Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ Київського Патріархату. Участь у молебні взяли представники духовенства та свободівці – голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк і міський голова Тернополя Сергій Надал.

"Християнство – це бачення не того, якими повинні бути люди навколо нас, християнство – це бачення того, якими маємо бути ми, не зважаючи на тих, хто навколо нас, – зазначив очільник області Олег Сиротюк. – Уже понад тисячу років християнські цінності формують фундамент України. За цей час було багато спроб знищити нашу державу, віру. Наших священиків вбивали, храми руйнували, нас намагалися поставити на коліна… І тільки тому, що наша віра глибока й тверда, ми вижили та зберегли Українську державу. Та випробування тривають. Ворог нині зазіхає на нашу землю, намагається зруйнувати нашу державність. Тому зараз ми як ніколи повинні бути єдиними та сильними, бо з нами правда, з нами Бог".

Хвилиною мовчання Олег Сиротюк закликав вшанувати пам'ять усіх новітніх героїв України, зокрема правдивого християнина Андрія Чабана із Залісців Збаразького району; 26-річний воїн загинув під час бойових дій у зоні АТО.

Після молебню священики здійснили чин освячення води.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області за ...

КОМЕНТАРІ