Василь Хомінець: «До кінця року потрібно завершити ремонт відділення інтенсивної терапії новонароджених в обласній дитячій лікарні»

Василь Хомінець: «До кінця року потрібно завершити ремонт відділення інтенсивної терапії новонароджених в обласній дитячій лікарні»

31.07.14 09:05 0 687
900 тисяч гривень виділила обласна рада на капітальні видатки для свого закладу «Тернопільська обласна комунальна дитяча клінічна лікарня».

Очільник області Василь Хомінець та голова постійної комісії з питань бюджету Олександр Стадник відвідали цей медичний заклад, ознайомилися з ходом ремонту відділення інтенсивної терапії новонароджених, на який підуть виділені обласною радою кошти. «Для лікарні це найпріорітетніше на питання. Адже йдеться про збереження здоров’я та життя дітей з усієї області, – зазначив Василь Хомінець. – Ремонт потрібно завершити до кінця цього року. Переконаний, що спільно можна справитися із таким завданням».

Головний лікар Григорій Корицький розповів, що у лікарні функціонує 14 спеціалізованих відділень і цей заклад є єдиним в області лікувально-діагностичний центр, який надає спеціалізовану допомогу 206 тисячам дитячого населення області від народження до 18 років.

Василь Хомінець та Олександр Стадник відвідали Центр медичної реабілітації, де оздоровлюються діти з ураженням центральної нервової системи та вродженою патологією, діти-інваліди та діти з обмеженими можливостями. Комплексну реабілітацію тут отримує щороку понад 700 діток. Представники обласної ради побували також в інших відділеннях, ознайомилися з умовами перебування та лікування пацієнтів, оснащенням лікарні та обговорили з лікарями можливості та шляхи придбання нового сучасного обладнання тощо.

Василь Хомінець також наголосив, що обласна рада завжди буде сприяти у вирішенні нагальних проблем, які виникатимуть у лікарні.

Очільник області звернувся до керівництва обласної дитячої лікарні підтримати ініціативу виконавчого апарату обласної ради і надати допомогу військовим Тернопілля, котрі направляються у зону АТО, у розмірі одноденного заробітку.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Юрій Підлісний оглянув стан ...

КОМЕНТАРІ