На Хмельниччині рятувальники ліквідували пожежу післяжнивних залишків

На Хмельниччині рятувальники ліквідували пожежу післяжнивних залишків

02.08.14 11:19 0 688
31 липня о 13:13 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що у с. Лозова Волочиського району поблизу вулиці Гагаріна на полі горять післяжнивні залишки. Оперативно на місце події виїхали рятувальники 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Волочиськ та місцева пожежна команда с. Гарнишівка.

Вітер сприяв швидкому поширенню полум’я, тому на момент прибуття вогнеборців площа горіння склала 0,6 га. Першочерговим завданням бійців ДСНС України було не допустити подальшого розповсюдження вогню.

Вже о 13:35 пожежу було локалізовано, о 13:40 – ліквідовано. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося не допустити поширення полум’я та ліквідувати пожежу у тих розмірах, яких вона набула на час прибуття підрозділів.

Як виявилось, 67-річна місцева жителька спалювала сміття на власному городі. Внаслідок сильного вітру полум’я перекинулось на залишені в полі післяжнивні залишки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян: пам’ятайте! Палити, розводити та залишати без догляду багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних ланах полях і поблизу них, зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поблизу скирт соломи і сіна, спалювати стерню, пожнивні залишки на полях та поблизу них КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ