Гарячі голови остудить холодна вода

Гарячі голови остудить холодна вода

02.08.14 14:40 0 787
Відключення від гарячого водопостачання торкнеться всіх українців, а не тільки киян. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

«Відсутність гарячого водопостачання торкнеться всіх, а не лише киян. У столиці ж поки відключили не всіх, а 55% споживачів, за даними «Київенерго». Причина проста - не вистачає газу. Обсяги реверсу низькі, власного видобутку не вистачає, щоб закачати в сховища. Ще у травні заговорили про припинення постачання російського газу, і було зрозуміло, що перше, на чому почнуть економити - це гаряча вода», - сказав Марунич.

Експерт зазначив, що вже у деяких районах столиці висять оголошення, що до 15 жовтня гарячої води не буде, а потім вона з'явиться з мінімальною температурою.

«А що вони очікували, розв'язуючи контрпродуктивні переговори з Росією, які призведуть до зриву? Українська сторона теж винна у зриві переговорів. РФ відключила газ, тому що накопичився великий борг: близько 10 млрд кубометрів газу не сплачено. Знайдіть бабусю на базарі, яка вам віддасть картоплю безкоштовно. Якби шукали компроміс, можливо, постачання палива відновилися. виконувач обов'язків заступника держсекретаря США з енергетичної дипломатії бюро Держдепартаменту з енергетичних ресурсів Робін Даніган заявила, що Україна не зможе пережити зиму без російського газу, але Коболєв чомусь вважає, що зможе. Він радить економити, але я б порекомендував економити особисто йому. Він може переїхати в землянку і жити там», - підсумував Марунич.

Нагадаємо, перший заступник глави КМДА Ігор Ніконов заявив, що відключення столичних будинків від гарячого водопостачання - це проблема не Києва, а результат дуже складних відносин з Росією про постачання газу.

У Києві без гарячого водопостачання уже 8,8 тисяч будинків.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Батьки дітей, що за ...
Наступна новина: Василь Тислюк: "Ми ...

КОМЕНТАРІ