Луцьк попрощався ще з одним бійцем АТО

Луцьк попрощався ще з одним бійцем АТО

02.08.14 17:12 0 1307
Наше місто прощалося із загиблим в зоні АТО, бійцем територіального батальйону «Айдар» Сергієм Шостаком.

Провести героя в останню путь прийшли рідні, друзі, колеги, побратими, представники влади та мешканці міста. Панахида за загиблим відбулася у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста.

Крик душі, біль та туга за патріотизм та відданість нашого земляка переповнювали серця присутніх. Усі молилися за душу покійного й просили Господа, аби над нашою рідною землею було мирне небо, щоб несправедлива війна не забирала наших рідних та близьких.

«Честь офіцера – понад усе, й він не спаплюжив честь мундира, захищаючи нашу державу до останніх днів. Це горе не лише родини, а всієї України», - звернувся до присутніх митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Адже пролита кров наших земляків – це незгоєна рана нашої країни, що кровоточить та болить кожному українцю.

Під час громадянської панахиди до родини та близьких Сергія Шостака зі словами співчуття звернувся Луцький міський голова Микола Романюк: « черговий День жалоби у Луцьку. Ми зібралися, аби вшанувати Героя України, патріота, людину, яка власним прикладом показала, як повинен жити справжній чоловік. Він відстоював європейські цінності України на Майдані, а його серце зупинилося в Луганську, де він захищав майбутнє нашої держави. Сергій Шостак виховав двох синів, таких же патріотів, які є славними українцями». Опісля міський голова закликав усіх присутніх вшанувати пам'ять Героя хвилиною мовчання.

«Відданий, чесний, смілий, щирий, патріот, який понад усе дбав про захист своєї родини та рідної України», - таким його бачили колеги, побратими та друзі, що виступали під час панахиди.

Сергій Шостак майже все своє життя служив у лавах міліції, пройшов війну в Афганістані, Косово, був активним учасником Євромайдану, а загинув на рідній землі, захищаючи її територіальну цілісність.

«Ні кроку назад», - портрет Сергія з таким написом приніс представник підприємців Володимир Кунц. Ці слова промовисто говорять про життєву позицію бійця «Айдару».

Проводжали нашого славного лучанина з Театрального майдану вигуками «Герої не вмирають!». Поховають Сергія Шостака на Алеї Героїв, що на кладовищі у селищі Гаразджа.

Світла пам’ять про нашого земляка, який віддав своє життя за волю і незалежність рідної України, назавжди залишиться у наших серцях.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Тернополі обстежено 26 ...

КОМЕНТАРІ