Волинська область: рятувальники нагадали відпочиваючим основні правила поведінки на водних об’єктах

Волинська область: рятувальники нагадали відпочиваючим основні правила поведінки на водних об’єктах

02.08.14 08:34 0 598
Щоб попередити трагічні випадки на водних об’єктах, рятувальники Управління ДСНС у Волинській області продовжують проводити рейдові перевірки щодо забезпечення належного рівня безпеки громадян на водних об’єктах. Зокрема, днями рятувальники відвідали велелюдні місця купання в Луцькому районі на річках Стир та Чорногузка.

Під час рейду працівники управління ДСНС області провели профілактичні бесіди з відпочиваючими: дітям та дорослим вони провели інструктажі з правил безпеки під час відпочинку, вручили тематичні листівки, роз’яснили правила надання першої допомоги людині при утопленні. Адже більшість трагічних випадків на водоймах Волині трапилося через недотримання громадянами правил безпечної поведінки – всього з початку року загинуло 49 людей, з них п'ятеро дітей. Разом з тим, маленькі відпочивальники володіють необхідними знаннями про безпеку під час відпочинку. Так, 11-річна Анна зазначає: «Я знаю, що не треба далеко запливати, якщо не вмієш плавати, і не можна проти течії плисти далеко, бо може знести. І пірнати не треба там, де ти не знаєш місця. А діти мають бути під наглядом батьків, або бабусі чи дідуся».

Рятувальники побували також на пляжі в центральному парку відпочинку м.Луцька. Тут функціонує муніципальний рятувальний пост, є човен, по декілька рятувальних жилетів, рятувальних кругів та мотузок. Поблизу рятувального поста встановлені яскраві інформаційні стенди з правил безпеки на воді. Як відзначає старший рятувальник рятувального поста відділу муніципальної дружини Луцької міської ради Віктор Левковський: «Тут дуже добре. Як завжди, перевіряла санстанція – річка Стир підходить для купання, вода нормальна. Дуже багато людей приходить купатися. Однак, найбільша проблема – на свята люди випивають, дітей залишають без нагляду, а це саме страшне».

Управління ДСНС України у Волинській області звертається до громадян з проханням відповідально ставитися до власного життя та здоров’я під час відпочинку на воді чи природі та дотримуватися правил поведінки:

- купатися лише у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях та у світлу частину доби;

- купатися краще в спокійну безвітряну погоду при температурі води – не нижче +200С, повітря – не нижче +240С;

- пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно;

- не заходьте у воду напідпитку, не купайтися у непогоду, при сильному вітрі, великій хвилі;

- не залишайте дітей під час купання без нагляду дорослих!

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ