Олександр Пирожик зустрівся із журналістами зі сходу та півдня України

Олександр Пирожик зустрівся із журналістами зі сходу та півдня України

02.08.14 09:05 0 702
30 липня 2014 року перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик у рамках проєкту "Схід-Захід: Редакції за обміном", який реалізовує "Інтерньюз-Україна", зустрівся із журналістами та блоґерами зі сходу та півдня України.

На зустріч до Луцька завітали 15 журналістів, редакторів та блоґерів з півдня та сходу нашої держави. Спілкування медійників та представників обласної влади відбулося у приміщенні Волинської обласної ради. Говорили про війну з Росією на сході України та можливі її наслідки для жителів області. Журналісті цікавилися, скільки волинян зараз перебуває в зоні АТО та ставленням населення краю до мобілізації.

Олександр Пирожик розповів журналістам про пов'язані з конфліктом на Сході рішення обласної ради, про механізми спрямування б'юджетних коштів на допомогу для військових, зокрема на придбання амуніції. Свободівець наголосив, що обласна рада зверталася до Президента з вимогою запровадити воєнний стан та забезпечити армію усім необхідним.

Олександр Пирожик зазначив, що на Волині живуть справжні патріоти, які готові у будь-який момент захищати Батьківщину. Однак Волинська облрада підтримала прохання родичів солдатів, які служать у зоні АТО, і звернулася до центральних органів влади з вимогою здійснювати постійну ротацію військових та забезпечувати засобами захисту тих, хто перебуває в зоні бойових дій.

Водночас свободівець не виключив спроб дестабілізації ситуації в області, інспірованих ворожими до України силами. "Усього в області зареєстровано майже 400 мешканців, які прибули із зони АТО. Більшість із них живуть у Луцьку. Волиняни гостинні і про цих людей турбуються. З іншого боку, не хотілось, щоби біженці зловживали цією гостинністю. Працездатні здорові чоловіки мали би повертатися назад і захищати свою землю. Разом з тим, у соцмережах поширюється і чимало неправдивої інформації про нібито розчарування на західних теренах України перебуванням тут переселенців зі Сходу. Це складова інформаційної війни та брудних технологій, спрямованих на поглиблення суспільного конфлікту", – вважає перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ