Свободівець очолив делегацію волинських матерів, які зустрілися із замміністра оборони

Свободівець очолив делегацію волинських матерів, які зустрілися із замміністра оборони

02.08.14 08:00 0 703
Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації свободівець Микола Собуцький 30 липня 2014 року очолив делегацію матерів і жінок військовослужбовців з Ратнівського району, які перебувають у зоні АТО. Делегація вирушила до столиці, аби зустрітися з представниками Міноборони й обговорити гострі питання, пов'язані з новим етапом мобілізації.

Заступник голови Волинської ОДА разом зі шістьома жінками, чиї чоловіки служать на сході України, зустрівся із заступником міністра оборони України Петром Мехедом. Було обговорено проблеми мобілізації чоловіків із Ратнівського району в зону АТО.

28 липня жінки у Ратнівському районі Волині перекрили міжнародну трасу Брест – Ковель, протестуючи проти мобілізації. За інформацією деяких ЗМІ, частину з них на такі дії підбурив Московський патріархат, який має серйозний вплив у районі. За словами Миколи Собуцького, який прибув на місце інциденту, попри складну ситуацію з призовом у Ратнівському районі, вдалося знайти компроміс, хоча деякі питання залишаються невирішеними.

"Я не знаю достеменно, хто "попрацював" із тими матерями, але вони були негативно налаштовані до влади. Коли ми їхали до Києва, то вони боялися сідати з нами в машину. Їм постійно дзвонили і питали, чи вони живі.

Ми дійшли певного компромісу. Зараз дорогу розблоковано. Вдалося створити робочу групу та розмежувати питання за інстанціями. Частину з них може вирішити сільська чи районна влада, а для вирішення решти потрібно залучення обласної чи центральної влади", – зазначив Микола Собуцький.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ