У серпні на Волині відбудуть Європейські Дні Добросусідства

У серпні на Волині відбудуть Європейські Дні Добросусідства

02.08.14 14:16 0 807
За участі першого заступника голови облдержадміністрації С.Кудрявцева робоча зустріч щодо обговорення питань підготовки до проведення Європейських Днів Добросусідств.

Обговорено питання щодо забезпечення належної організації та святкування у 2014 році Європейських Днів Добросусідства на українсько-польському кордоні у селах Кречів Іваничівського району та Адамчуки Шацького району.

Участь у заході взяли представники Шацького, Іваничівського районів, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств і організацій області, що забезпечують проведення Днів Добросусідства.

Розглянуто також питання підготовки під’їзних доріг до місця проведення заходів, облаштування території, забезпечення електроживленням, впровадження максимально сприятливого режиму прикордонного та митного контролю, безпеки та охорона правопорядку, транспортного перевезення, проведення культурних, спортивних заходів та інше.

Довідково: Європейські Дні Добросусідства п’ять років поспіль проводяться на території Волинської області (2009 рік – Кречів-Крилів (Іваничівський район), 2010-2013 роки – Кречів-Крилів і Адамчуки-Збереже (Шацький район).

Заходи проходять безпосередньо біля лінії українсько-польського державного кордону, і покликані нівелювати всілякі бар’єри та змінювати спосіб життя людей по обидві сторони кордону.

У рамках Днів Добросусідства відбуваються:

- форум та конференція транскордонної співпраці;

- музично-мистецькі дійства;

- екуменічні молитви;

- футбольні матчі;

- кулінарні пікніки з традиційною кухнею;

- ярмарки народних ремесел, майстер-класи;

- інтеграційні заходи для дітей та молоді та ін.

У 2014 році Дні Добросусідства відбудуться: 7-11 серпня – у місцевості Адамчуки-Збереже (Кордон–1055) та 23 серпня – у місцевості Кречів-Крилів (Кордон–835).

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Виключно на грудному ...

КОМЕНТАРІ