У Волинській області щодо соціального захисту родин мобілізованих військовослужбовців

У Волинській області щодо соціального захисту родин мобілізованих військовослужбовців

02.08.14 13:00 0 840
Як інформує директор департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець, з метою надання всебічної допомоги соціального спрямування сім’ям мобілізованих військовослужбовців органами влади уже надається підтримка таким родинам.

Зокрема, переформатовується робота обласної та районних комісій з надання одноразової матеріальної допомоги, де звертається увага на сім’ї мобілізованих.

Спеціалістами системи соціального захисту населення вивчаються потреби, умови проживання сімей та за результатами проведених обстежень, з дотриманням законодавства, визначають право на отримання державних соціальних допомог.

За її словами, актуальним є питання забезпечення таких сімей паливом. «Це питання можливо вирішувати шляхом надання субсидії на тверде паливо та скраплений газ. При цьому, звертаю увагу на активізацію роботи районних комісій з надання цих виплат.

Для сімей, які користуються природним газом, пропонуватимуть новий вид соціального захисту у зв’язку з підвищенням цін та тарифів на газ – компенсаційну виплату. «У цьому випадку необхідне сприяння у підготовці документів як на районному рівні, так і на рівні сільських селищних рад (видача довідок про склад сім’ї, розмір земельної ділянки, допомога при оформленні документів).

Окремою проблемою для оперативного вирішення певних соціальних питань є відсутність правовстановлюючих документів на житлове приміщення (будинок).

Для забезпечення сімей мобілізованих паливом департамент пропонує повернутися до практики заготівлі дров та надання допомоги у доставці на подвір’я, порубці тощо.

У свою чергу, при проведенні оздоровлення чорнобильських дітей, батьки яких мобілізовані, комісійно вирішувати питання першочергового забезпечення путівками таких дітей.

Вона також поінформувала, з 19 липня 2014 року за дорученням Президента України внесено зміни до Закону України “Про статус ветеранів війни та гарантії соціального захисту”, яким розширено коло осіб, які є учасниками бойових дій та можуть мати цей статус. Законодавством передбачено низка пільг соціального, медичного, освітянського напрямку, в частині покращення житлово-побутових умов проживання та інше.

Для зняття соціально-психологічної напруги в сім’ях мобілізованих залучатимуть до спілкування кваліфікованих психологів. Сприятимуть також працевлаштуванні молодим спеціалістам-педагогам, забезпеченні місцями в дошкільних навчальних закладах дітей дошкільного віку.

Наразі, за її словами, розглядається питання здешевлення вартості харчування вихованцям ДНЗ , учням загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Для дітей, батьки яких є учасниками бойових дій, при поселенні в гуртожитки навчальних закладів області надаватиметься пріоритетне право. А також розглядається надання матеріальної допомоги зазначеній категорії дітей в межах економії стипендіального фонду або за рахунок коштів спеціального фонду у вищих та професійно-технічних навчальних закладах.

Рішенням обласної ради внесені зміни до обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей і додатково виділено 257 тис. грн. для дітей від 7 до 17 років сімей мобілізованих. У залишку є ще 120 тис грн, тому голови РДА повинні надати пропозиції щодо перерозподілу тих коштів для оздоровлення дітей родин військовослужбовців.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ