В Луцьку триває обстеження приватних будівель у Малоомелянівському масиві за зверненнями громадян, що надійшли у міську раду

В Луцьку триває обстеження приватних будівель у Малоомелянівському масиві за зверненнями громадян, що надійшли у міську раду

02.08.14 09:34 0 735
На численні звернення громадян, Луцький міський голова Микола Романюк неодноразово зустрічався з жителями Малоомелянівського масиву з вирішення питання будівництва мереж водовідведення.

Розроблений проект на будівництво господарсько-побутової каналізації кошторисною вартістю 8 мільйонів 542 тисячі гривень. Але, на жаль, кошти, які планувалося отримати з державного бюджету на будівництво каналізації, направлені на потреби Української армії.

Нещодавно люди також зверталися з проблемою затоплення підвалів через високий рівень ґрунтових вод.

Минулого тижня за дорученням Луцького міського голови Миколи Романюка, комісія у складі директора департаменту житлово-комунального господарства Івана Кубіцького, начальника управління капітального будівництва Леоніда Карабана та директора Луцького спеціалізованого комунального автотранспортного підприємства «Луцькспецкомунтранс» Валерія Кузьмича зустрілися з жителями Малоомелянівського масиву. Разом з головою квартального комітету Григорієм Панасюком вони обстежили мікрорайон на предмет підтоплення житлових будинків аж до вул. Тарасова.

З метою надання компетентного висновку, було прийнято рішення залучити до обстеження будинків фахівців інституту «Волиньводпроект». Адже питання підтоплення мають досконало вивчити гідрологи. Тож вони протягом двох днів, 31 липня – 1 серпня, обстежуватимуть кожен підтоплений підвал. Головний інженер проекту інституту «Волиньводпроект» Микола Залізнюк, оглянувши підтоплені будинки, попередньо повідомив, що без встановлення системи дренажних труб з подальшим водовідведенням у річку Омелянівку в районі вул. Тарасова це питання не вирішиться. Дренажні труби необхідно прокласти вулицями і біля кожної приватної підтопленої садиби.

Тож зараз роботи з обстеження тривають, здійснюються геодезичні зйоми. Після завершення робіт відбудеться нарада у міського голови Миколи Романюка, де буде прийняте рішення стосовно водовідведення з Малоомелянівського масиву, а саме – влаштування меліоративних каналів для пониження рівня ґрунтових вод. Орієнтовну вартість проекту і робіт буде визначено після заключення, яке надасть інститут «Волиньводпроект».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ