В Луцьку депутати оглянули проблемні нежитлові приміщення, що перебувають у комунальній власності

В Луцьку депутати оглянули проблемні нежитлові приміщення, що перебувають у комунальній власності

02.08.14 13:43 0 801
Відбувся виїзний День депутата Луцької міської ради, у якому взяли участь 11 обранців територіальної громади. Серед них – секретар міської ради Сергій Григоренко, депутати Євгеній Ткачук, Микола Яручик, Аскольд Пекарський, Любов Серба, Роман Бондарук, Богдан Шиба, Віктор Ящук, Ігор Поліщук, Анатолій Пархом’юк та Рустам Дячук.

Присутні на заході були також заступник міського голови Тарас Яколев, начальник відділу управлінням майном міської комунальної власності Алла Грабко, начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель.

Цього разу до уваги депутатів та представників ЗМІ запропонували ознайомлення із нежитловими приміщеннями, що перебувають у міській комунальній власності на вул. Лесі Українки, 37 та пр-ті Відродження, 2. На продаж деяких з цих приміщень вже кілька разів оголошувався конкурс, проте ніхто не зголосився взяти участь, щодо інших – депутати не дійшли згоди й не підтримали їх продаж під час засідання сесії.

«Тож, аби ознайомити обранців громади з цими об’єктами, й продати їх, а це - додатковий дохід до міського бюджету, й організували виїзний День депутата», - розповів Сергій Григоренко.

Так, першим оглянули об’єкт на вул. Лесі Українки, 37. Ця будівля майже уся у приватній власності, тільки на третій поверх – комунальне майно. «Це приміщення виставлялося на конкурс уже тричі, жодної заявки не було подано для участі у конкурсі», - розповідає Алла Грабко. До того ж, ця будівля є нововиявленою пам’яткою культурної спадщини місцевого значення. За словами начальника відділу управляння майном комунальної власності, оцінка цього приміщення станом на квітень – 660 тис. грн, його планують продавати на кінець цього року. Тут через замикання проводки була пожежа, хоча всі будівельні конструкції збереглися, тож приміщення потребує реставрації фасаду та ремонту кімнат.

Будівля має 187 метрів квадратних, на третьому поверсі є кілька кімнат, які можуть бути офісами підприємств. Депутати оглянули стан приміщення та обговорили перспективи подальшого їх використання.

Ще одним об’єктом огляду були приміщення на пр-ті Відродження, 2.

Це жилий будинок, частина приміщень якого на першому поверсі вже у приватній власності, частина – здається в оренду. Депутати оглянули три приміщення. Аби виставити на аукціон одне з них, обранці громади вже дали дозвіл, ще двох – доля не вирішена. Одне з приміщень орендує громадська організація «Свіча». У кімнаті здійснили ремонт й орендарі претендують на викуп приміщення.

Також обранці громади оглянули ще одне проблемне нежитлове приміщення, рішення стосовно якого потворно виноситиметься на сесію міської ради.

На завершення заходу усі учасники оглянули приміщення медичної лабораторії «ГЕМО МЕДИКА», що успішно здаються в оренду.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі володимир ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ